Makó

2021.11.29. 18:50

Nem véd a zajtól a fal

Az ott lakók továbbra is panaszkodnak a hangzavar miatt, így úgy tűnik, nem volt sok értelme zajvédő falat építeni a makói Hollósy Kornélia utcai parkoló egyik szomszédos házához. A környék lakói ragaszkodnak a nyugalomhoz, hatósági fellépést szeretnének.

Sz. I.

Fotó: Szabó Imre

– Bizonyos zajok egy picit talán halkabbak lettek, összességében viszont nem változott a helyzet – mondta a makói Kúsz Béla. Az ő háza mellé épült bő egy hete 4,8 milliós költséggel zajvédő fal a Hollósy Kornélia utcai parkolónál. Hogy illusztrálja, mennyire hatástalan az építmény, az udvarán elpukkantott egy papírzacskót, amit kint kitűnően lehetett hallani.

– Ugyanígy halljuk mi továbbra is az itteni autók, motorok zaját – magyarázta. – Eddig nem tapasztaltunk különbséget.

Megírtuk, a zajvédő falat „la­kossági megkeresést követően, az önkormányzat műszaki kol­­légáival egyeztetve” építették fel azt követően, hogy az önkormányzat és a rendőrség fe­­lé több lakossági megkeresés érkezett amiatt, hogy fiatalok a kijárási korlátozásokat követően rendszeresen keresik fel a város köztereit.

A parkolót illetően egyébként szerkesztőségünkhöz is jutott el panasz, mondván, ott bőgetik a motorokat, hangoskodnak esténként.

Mágori András városüzemelési tanácsnok lapunknak megerősítette, szakemberek javasolták a falépítést.

– Mindkét fél, a pihenni vágyó lakók és a számukra hangosnak tűnő fiatalok érdekét egyaránt szolgáló megoldást próbáltunk keresni – magyarázta.

Ez az első hét tapasztalatai alapján nem jött össze. Ráadásul a fal eleve csak egy ház mellé épült, márpedig a parkoló körül van összesen legalább 8-10 in­­gatlan, ahová behallatszik a csi­korgó fékek, túráztatott motorok hangja. Az egyikben Tóthné Dö­­me Mária, a Maros táncegyüttes nemrég díszpolgári címmel kitüntetett vezetője lakik.

– A parkolóval önmagában semmi bajunk nincs, az esténként itt zajongó autós-motoros fiatalokkal van csak. Nyáron valami tragikus volt. És nemcsak hangoskodnak, üvegeket is törnek össze – mondta.

– Szerintem a parkoló legyen parkoló. Vagy zárják le estére, vagy ha nem lehet, szigorú büntetésekkel vegyék el a kedvüket a zajongástól – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában