Megyei hírek a járványról

2021.11.18. 12:30

Rengetegen segítettek a gyermekklinikának

Munkatársunktól

20210419 Szeged Újra felállította a Magyar Vöröskereszt beléptetősátrát a Gyermekklinika főbejáratához. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Forrás: Archív fotó

Fotó: Karnok Csaba

Nem lesz kötelező a védőoltás a föl­­deáki polgármesteri hivatalban. Erről a polgármester azután döntött, hogy megszavaztatta a dolgozókat – írják a település közösségi oldalán. Hajnal Gábor azt a kérdést tette fel, egyetértenek-e azzal, hogy a munkavégzés feltételeként elrendelje a kötelező oltást. Szavazni név nélkül lehetett, és 22-en szavaztak igennel, 52-en pedig nemmel.

Bezárt szerdán egy hétre a kü­­bekházi óvoda. Erről a Kormányhivatal Népegészségügyi és Járványügyi Főosztálya kez­deményezésére az Oktatási Hi­vatal döntött, miután az egyik dolgozóról kiderült, hogy koronavírusos. A szoros kontaktusba került gyermekeket és a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőket jövő hétfőig karanténba helyezték.

Ha újabb megbetegedés nem lesz, keddtől nyithat újra az óvoda. Az óvodában ózon­­generátoros fertőtlenítést vé­­geztet a napokban a polgármesteri hivatal. Közben újabb 9 kübekházi lakosnál diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. Számuk várhatóan a napokban tovább nő, mivel többeknek kért tesztelést a helyi háziorvos. Szerdán pedig újabb 30 kübekházi kapta meg a védőoltást.

Szegeden ritkán látott adakozási hullám indult, miután a gyermekklinika Jakab Gusztáv helyi üzletemberhez fordult segítségért.

A klinikára három megyéből hoznak gyerekeket. Azt írták, hogy többek között vérnyomásmérőre, fejhőmérőre, hűtőre, csecsemőmérleg­­re, szennyestárolóra és infúziós állványra is szükségük van.

Miután Jakab Gusztáv közzétette a felhívást, egymás után érkeztek a felajánlások az alapítványa számlaszámára. Szerda késő délelőtt már 700 ezer forint körüli készpénzutalás érkezett a számlára, sokan pe­­dig a kért eszközökből vásároltak, vagy adtak a gyermekklinikának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában