A rászorulóknak gyűjtenek

2021.11.26. 19:59

Sok család ünnepét tehetik szebbé az adományozók Domaszéken

A karácsony közeledtével az idén is lehetősége van mindenkinek a jótékony adományozásra, a rászoruló családok megsegítésére Domaszéken. Több civil szervezet és magánszemély vállal ebben szerepet, ezek közül hívja fel néhányra a figyelmet az önkormányzat.

Kovács András

Karácsonyi cipősdoboz-akciót szervez a helyi Családi Kör Nagycsaládos Csoport. Számos olyan hátrányos helyzetű gyermek van Domaszéken, aki hiába vágyik ajándékra karácsonykor, mégsem kaphat családja nehéz anyagi helyzete miatt. Nekik szerveznek gyűjtést, hogy ne múljon el számukra sem meglepetés nélkül az ünnep.

Az ajándékokat a 14 év alatti gyerekek kapják karácsonyra. Nem kell hozzá más, csak egy cipősdoboz, ünnepi csomagolásban, amelybe tehetnek higié­niai eszközöket – fogkefe, fésű, szappan, tusfürdő –, valamint édességet, jó állapotban lévő plüssállatot, tanszert, számológépet, könyvet, fejlesztő játékot, sapkát, sálat, kesztyűt. Olyan dolgokat, amelyeket a gyermekek, családok állítanak össze egy másik gyermek számára.

A szervezők azt kérik, hogy az adományozók a dobozra írják rá, milyen korú lánynak vagy fiúnak szánják. A csomagokat december 15-ig várják a Sárkányhegyi Közösségi Színtér épületébe, érdeklődni a 30/291-7865-ös telefonszámon lehet.

A Domaszéki Polgárőr Egyesület idén is segíteni kíván a rászoruló családokon, az elő­ző év sikerein felbuzdulva új­­ra gyűjtést szervez. Olyan rá­­szoruló domaszéki, illetve homokhátsági kisgyermekes családokat szeretnének támogatni ruhával, játékkal, tartós élelmiszerrel, akik erre a leginkább rászorulnak. Ha van felesleges, de még jó állapotú ruhanemű, játék, azt szívesen fogadják, és egyeztetés után elszállítják. Tartósélelmiszer- – cukor, liszt, száraztészta –, édesség-, csokimikulás-, sza­­loncukor-felajánlásokat is várnak. A felajánlásokat a 30/621-3940-es telefonszámon fogadják, szintén december 15-ig.

Tavaly sikeresen gyűjtött két magánszemély is a helyi rászorulóknak: ők voltak a helyi An­­gyalok, Szabóné Szemendei Valéria és férje, Szabó Zoltán. Hozzájuk is lehet csatlakozni, a gyűjtés lényege, hogy egy felajánló család csomagot készít, majd a Valéria által megadott névre és helyi címre kiszállíthatja személyesen. December 6-ig várják a felajánlók jelentkezését.

A helyi Jázmin Idősek Klub is gyűjtést szervez „Tápláló szeretet” címmel, sok kis jövedelmű nyugdíjasnak és rászoruló családnak tudtak örömet szerezni már korábban is. Elsősorban tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket várnak. Ezeket a Sárkányhegyi Közösségi Színtér épületében kérik leadni hétfőnként 15 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik