Mórahalom

2021.11.19. 12:09

Szemetet szedtek 3 iskola diákjai

A városvezetés kezdeményezte azt a hulladékgyűjtési akciót, amellyel a település bevezető útszakaszait kívánták megtisztítani és amelyen mindhárom helyben működő iskola – a Mórahalmi Móra Ferenc Ál­talános Iskola, a Szent László Katolikus Általános Iskola és a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolája – képviseltette magát.

A takarítás mellett a másik cél a szemléletformálás volt. Fotó: Duka Félix

Fotó: Duka Félix

Indulás előtt minden résztvevő balesetvédelmi oktatásban részesült, és megkapták azokat az információkat is, hogy milyen szemetet szabad összegyűjteniük és mire vigyázzanak útközben. A délutáni hulladékgyűjtésen a város bevezető út­­szakaszait célozták meg a diákok, a kerékpárutak mentén gyűj­­tötték az eldobált szemetet. Az akcióban a város is részt vett, a városüzemeltetés a biztonsági felszerelést és a zsákokat biztosította, a turisztikai iroda pedig többek között az elektromos, városnéző kisbuszával szállította a gyerekeket és kísérő tanáraikat a szemétgyűjtés helyszíneire.

A takarítás mellett a másik cél a szemléletformálás volt.
Fotó: Duka Félix

– Az akció célja kettős – mondta Nógrádi Zoltán polgármester. Az egyik, hogy mentesítsék a szeméttől a városkapukat, a másik és legfontosabb a gyerekek szemléletformálása. Hozzátette: talán, ha a fiatalok ilyen formában, annak fizikai valójában szembesülnek a szeméttel, a hulladékszedés fáradalmaival, akkor maguk is környezettudatosabbá válnak a jövőben. A városvezetés köszönetképpen a nap végén pizzával vendégelte meg a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában