Besegítenek a határvédelembe

2021.11.04. 20:58

Szolgálati gépjárműveket és kerékpárokat kaptak a polgárőrök

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön azokat az új gépjárműveket, illetve kerékpárokat a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen, amelyekkel könnyebben és hatékonyabban tudják ellátni szolgálatukat a megye polgárőrei. Az önkéntesek nemcsak településük közbiztonságát óvják, a migráció elleni küzdelemben is segítenek a katonáknak és a rendőröknek.

Varga Lilla

Gépjárműveket, illetve kerékpárokat adtak át a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen csütörtökön a polgárőrök számára.

– Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye igen aktív a migráció vonatkozásában. Az egyesületek folyamatosan élnek a pályázati lehetőségekkel, és a Magyar Falu programban nyolc gépkocsi került hozzájuk eddig. Továbbá éjjellátó hőkamerákra, drónokra is pályáztak, amelyek a légi felderítések során nyújtanak segítséget – mondta a megnyitón Batiz István, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

Fotó: Frank Yvette

Az Országos Polgárőr Szövetség részéről Túrós András elnök, valamint Polyák Zsolt megyei rendőrfőkapitány adta át a járműveket.

– A polgárőrség a rendőrség kiemelkedő stratégiai partnere. A feladatok ellátásában és a migráció elleni küzdelemben együtt dolgoznak az illetékes határrendészeti szervekkel, a lakosság védelme érdekében – hangsúlyozta Túrós András.

Ismételten bővült a polgárőrség technikai ellátottsága. Felajánlásként mind a Csongrád-Csanád megyei, mind pedig a Bács-Kiskun megyei szervezetek is kaptak egy-egy autót. Valamint Csongrád-Csanád megye számára huszonegy kerékpárt is átadtak, és a rendőrség felajánlott kilenc gépjárművet. A migráció elleni, fokozottabb és mobil fellépést segítik elő az eszközök, és ezáltal hatékonyabb munkavégzést eredményeznek – nyilatkozta lapunknak Csorba Sándor, az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozatának elnöke.

Szükség is lesz az erősítésre, a magyar-szerb közös határszakasz csaknem 175 kilométer hosszú és a migrációs nyomás folyamatos. A zöldhatár mentén naponta kisebb-nagyobb csoportokat fognak el, vagy tartóztatnak fel a szolgálatot teljesítő egyenruhások.

Ezek is érdekelhetik