NAGY CSOMAGOKKAL ÉRKEZETT

2021.12.06. 16:33

A kórházba is visz ajándékot a Mikulás

Nem lehet rossz meló Mikulásnak lenni. Tulajdonképpen az év nagy részében csak a jó gyerek – rossz gyerek listát kell finomítgatni egy kényelmes karosszékben.

Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Az Északi-sarkon persze rettentő hideg van, de a Mikulás házában biztos vidáman ropog a tűz a kandallóban. Az ajándékokkal sem ő bajlódik, azt kiszervezte alvállalkozóknak, a manóknak.

 

Lássuk a listát: mondjuk az utolsó pillanatban átteszi a Kovács Julcsát a jók közé. Igaz, hogy áprilisban fejbe vágta a Szabó Tomikát homokozólapáttal, de ki emlékszik már arra? Azért egy picit virgácsot tesz a csomagjába, csak hogy nehogy nagyon elszaladjon vele a ló.

Ajándékot hoz a Mikulás s Szabó Zoltán polgármester a szentesi Dr. Bugyi István kórház gyermekosztálynak. Fotó: Majzik Attila

Azért ötödikén és hatodikán meg kell nyomni a munkát, az igaz. Nem kis feladat két nap alatt bejárni az egész világot, pláne úgy, hogy lehetőleg senki ajándékát ne keverje össze.

A Mikulás a nagy sürgés-forgásban Szentesre is eljutott, és nem csak az otthonukban várakozó gyerekekre gondolt. A szánkója leparkolt a Dr. Bugyi István kórház előtt, hogy a gyermekosztály lakóinak is vigyen néhány meglepetést. Arra is odafigyelt, hogy épp az legyen a zsákjában, amit az osztály főorvosa kért: a játékok, varázstáblák, gyereklaptopok és színezők mellett pizsamák, papucsok, éjszakai fény és hajszárító is került a csomagba. Így vitt örömet azok életébe is, akiket hosszabb-rövidebb ideig ápolnak a gyermekosztályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában