Szegedi hírek

2021.12.10. 12:30

Családokat támogatnak a Rotary Club tagjai

A Klauzál téren mindennap százezer forintnyi ajándékot adnak át a rotarysták. Összesen 29 rászoruló családot támogatnak. Mindenki olyasmit kap, amire a legnagyobb szüksége van.

Munkatársunktól

20211208 Szeged Rotary Advent adomány átadás a Klauzál téren. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

December elseje óta minden délután 5 órakor kinyílik egy adventi ablak a Klauzál téren, amiben százezer forintnyi ajándék lapul. Ezeket minden alkalommal egy-egy helybeli vagy Szeged környéki család kapja, olyanok, akiket iskolák, óvodák ajánlottak támogatásra. 

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club által szervezett MKM-Rotary Adventen szerdán Révész Laura Vivien kapott táblagépet és élelmiszercsomagot a Menta Patika támogatásának köszönhetően. Az adományozó­esten részt vett Sófi József, a Szegedi Tehetségekért Alapítvány alapítója is, aki nemrégiben Szent-Györgyi Albert-díjat ve­hetett át a klubtól. Az ünnepi műsorról a Béke Utcai Általános Iskola gondoskodott. 

Csütörtökön Weisz Tirát ajándékozták meg: családja fagyasztóládát kapott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően. A színpadon ez alkalommal a Gregor József Általános Iskola diákjai léptek fel. Az adományozóestek december 23-ig tovább zajlanak. 

Rengeteg érdeklődő volt az adományozóünnepségen. Fotó: Frank Yvette

Forrás: Frank Yvette

Ma a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola ünnepi műsorát láthatják az érdeklődők, az ünnepségen pedig részt vesz Király Levente, a Nemzet Színésze és fia, Király Attila színművész is. A szombati nap fő támogatója pedig lapunk, a Délmagyarország lesz. A rotarysták jótékonykodását azok is segíthetik, akik az adományozóestek valamelyikén kilátogatnak a Klauzál térre. A színpad melletti faházban adományért lehet inni a forralt bort és a teát, ünnepi bögréből. Az ebből befolyó összegből hajléktalanoknak főznek majd január elején a Szent Ferenc Szegénykonyhán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában