A lakók gyakran összefognak az önkormányzattal, hogy élhetőbbé tegyék a falut

2021.12.03. 14:58

Egy helyi vállalkozó segít az utak javításában Maroslelén

Az önkormányzat erőfeszítései ellenére még mindig vannak nehezen járható, rossz felületű utak Maroslelén. A falu vezetése most nem mindennapi segítséget kapott ahhoz, hogy javítson a helyzeten: egy helyi vállalkozó saját munkáját és munkagépét ajánlotta fel.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Csütörtökön Maroslele polgármestere, Drimba Tibor ismét szerződést kötött a falu nevében valakivel, aki telket vett az ön­kormányzattól, mert itt akar letelepedni. Az aláírást követő beszélgetés közben a vevő az iránt is érdeklődött, hogy a Szegfű utca, ahol a telek található, mikorra lesz vajon rendesen járható.

Problémás szakaszok

– Sajnos még mindig vannak a községben problémás úttestek. Igyekszünk ezen változtatni, ez talán a legfontosabb feladatunk, de saját erőből komoly változást nem tudunk elérni, és bár folyamatosan pályázunk, az így elérhető források sem korlátlanok – mondta a polgármester.

Éppen ezért fogadta különösen nagy örömmel, amikor egy helybeli vállalkozó nemrég felajánlotta, hogy saját munkagépével segít a probléma megoldásában.

– Nekünk se közmunkásunk, se megfelelő munkaeszközünk nincs, de van zúzott betonunk, neki meg munkagépe. A jó szándékú felajánlással természetesen nem szeretnénk visszaélni, de reméljük, hogy lesz olyan szakasz, ame­­lyet sikerül így részben vagy egészben feltöltenünk – mondta Drimba. Hozzátette, a faluban szerencsére nagyon sok példa van arra, hogy a lakók összefognak az önkormányzattal, hogy szebbé, élhetőbbé tegyék a falut.

Tudja, mekkora gond

A vállalkozó, aki a felajánlást tette, ráadásul nem is tősgyökeres lelei: ő eredetileg makói, a felesége szegedi volt, nagyjából egy esztendeje költöztek Maroslelére. Bárdos Péter egyszerűen úgy gondolta, ha tehet valami hasznosat, akkor megteszi. Vállalkozóként egyéb­­ként másutt már végzett ha­sonló munkákat.

– Nekem is van három gépkocsim, így pontosan tudom, mekkora gondot jelent, ha egy úton zötykölődni kell – mondta. A munkát a Táncsics Mihály utcában kezdte, ahol lakik.

5 éves program

Drimba Tibor a Délmagyarországnak elmondta azt is, hogy a legnagyobb gond a Rózsa, a Szegfű és a Táncsics utcával van. Természetesen az önkormányzat is rendelt kátyúzást vállalkozótól, illetve van egy 5 éves programjuk, ami alapján összesen 5 kilométernyi út teljes körű javítását szeretnék majd elvégezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában