Szegedi hírek

2021.12.09. 07:52

Itt van minden információ az új Pick aréna megnyitójáról

A Pick Szeged összegyűjtötte a legfontosabb információkat az indulással kapcsolatban.

delmagyar.hu

A legfontosabbak:

•    Ne felejtsétek otthon a védettségi- és személyi igazolványotokat és az arcmaszkot se, mert csak ezekkel tudtok belépni a csarnok területére.

•    A csarnok gyorsabb megközelítése, valamint a mérkőzés után a gyors hazajutás érdekében válasszátok a tömegközlekedést, parkolóhelyek nagyon korlátozott számban állnak csak rendelkezésre.

•    A várható közúti forgalom miatt érdemes korábban elindulni a mérkőzésre.

•    Nagyobb táskát és veszélyes tárgyakat ne hozzatok magatokkal.

•    A csarnokban készpénzmentes büfék fognak üzemelni, így vagy bankkártyával tudsz majd fizetni, vagy a helyszíni feltöltőpontokon vásárolhatsz majd fizetőkártyát.

•    Jegy nélkül senki ne induljon útnak, mert a helyszínen nem lesz jegyárusítás.  

 

A meccsnapi program

•    17:00 Kapunyitás

•    18:30 A hivatalos megnyitóünnepség kezdete, benne:

-    a Szegedi Kortárs Balett ünnepi előadása (rendező: Juronics Tamás)

-    a „Hírességek csarnokának” avatási ceremóniája

•    19:45 Bemelegítés

•    20:45 PICK Szeged – THW Kiel, EHF Bajnokok Ligája mérkőzés

 

 

Közlekedés és megközelítés

A rendőrség tájékoztatása alapján a mérkőzés napján (december 9.) 14:00 és 21:00 óra között a Felső-Tisza-Part az Etelka sor és a Göndör sor közötti szakaszon egyes időszakokban részlegesen, illetve teljesen lezárásra fog kerülni.

 

Javasoljuk, hogy a mérkőzés napján ne autóval induljatok útnak a PICK Arénához, mert a szokásosnál jelentősen nagyobb autóforgalom várható!  Válasszátok a tömegközlekedést vagy gyalogosan érkezzetek a helyszínre, mert a környéken nagyon korlátozottak a parkolási lehetőségek!

 

Kérjük, hogy mindenki időben induljon el, és javasoljuk, hogy a megnyitó előtt legkésőbb egy órával érkezzetek meg a helyszínre. Kollegáink az eligazításban folyamatosan a segíteni fognak, ugyanakkor mindenkitől türelmet kérünk.

 

Jó hír, hogy a 9-es és a 19-es trolibusz-vonalakon sűríti a menetrendet a Szegedi Közlekedési Társaság, illetve a mérkőzést követően mentesítőjáratok is indulnak az Szkt. alábbi tájékoztatása szerint. A pontos részleteket ide kattintva olvashatjátok: https://szkt.hu/utazz-velunk-a-pick-arenahoz

Ideiglenesen igénybevehető, korlátozott kapacitású szurkolói parkolók kerülnek kialakításra a Tiszavirág uszoda mögötti rendezvényparkolóban és a közvetlen szomszédságában található vezetési tanpályán is, amelyek az Etelka sor/Kereszttöltés úti körforgalomból megközelíthetők.

 

Kérjük, hogy mindenki időben érkezzen, javasoljuk, hogy a megnyitó előtt egy órával legyenek a helyszínen. Kollegáink az eligazításban folyamatosan a segítségükre lesznek, ugyanakkor mindenkitől türelmet kérünk.

 

Belépés a csarnokba

A normál hazai szektorokba a Felső Tisza-Part felőli főbejáraton tudtok majd belépni. Kérjük, hogy az interneten megvásárolt belépőjegyeket nyomtatva, vagy a telefonotok képernyőjén készítsétek elő érkezéskor. Belépéskor a jegyek érvényességét beléptetőrendszerrel ellenőrzik, amely biztosítja, hogy minden jegyet csak egyszer használhassanak fel.

 

A hatályos jogszabályoknak megfelelően a csarnokba érvényes jeggyel, maszkban, védettségi igazolvánnyal és személyazonosító igazolvánnyal lehet csak belépni. Itt hívjuk fel a figyelmeteket, hogy az oltást igazoló papír, illetve a PCR-teszt nem jogosít belépésre, kizárólag a QR-kóddal ellátott plasztikkártyát, a telefonos applikációt illetve a telefonra letöltött vagy kinyomtatott Uniós védettségi igazolást fogják elfogadni! 18 éven aluli szurkolóink védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel léphetnek a csarnok területére!

 

Kérjük, hogy nagyobb táskát és veszélyes tárgyakat ne hozzatok magatokkal, mert előfordulhat, hogy a biztonsági szolgálat nem fogja beengedni azokat. Az átlagos méretű hátizsákok természetesen behozhatóak, amelyeket akár a ruhatárakban is el tudtok majd helyezni.

 

Büfék

Fontos információ, hogy a PICK Aréna büféi készpénzmentesen fognak működni. Ez azt jelenti, hogy csak bankkártyával, NFC-s fizetőeszközzel (MobilApp, óra, stb), és a Hellopay által kibocsátott készpénzhelyettesítő utalványkártyával lehet majd fizetni a büfékben. A készpénzzel érkezők részére a csarnok 2 pontján található feltöltőpontban biztosítunk lehetőséget a HelloPay kártya kiváltására, valamint feltöltésére.

 

Szurkolói relikviák

Ahogy már megszokhattátok, a mérkőzésen ruházati termékeket és ajándéktárgyakat is vásárolhattok. A szurkolói bolt az utcaszinten került kialakításra a főbejárattól bal kézre. Számos új termékkel várunk Titeket, érdemes lesz benézni!

Ezek is érdekelhetik