Hódmezővásárhely

2021.12.16. 17:10

Menhelynek gyűjtöttek

Hontalan állatoknak gyűjtöttek.  Fotó: Tábori Szilvia

Országosan az elsők között alakult állatvédő szakkör néhány éve a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban, ahol idén először hontalan állatokat segítő adventi adománygyűjtést szerveztek. 

 

A mintegy negyven kilogramm ál­­lateledelt, húszezer forint kész­­pénzt és tisztítószereket a napokban adták át a fogadó szervezetnek. 

 

– Ez a mennyiség több mint egy hétre fedezi gondozottjaink ellátását, a pénzbeli adományt pedig orvosi költségekre fordítjuk – mondta lapunknak Ba­­logh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke. A civil önkéntesek fenntartásával működő vásárhelyi szervezet hontalan kutyák, macskák és bajba jutott sünök ellátását vállalja. Mint azt vezetőjük hangsúlyozta: az összefogás öröme mellett kettős célt is teljesített a gyűjtés. Az ünnepek közeledtével a támogatás nagy segítség, miközben a fiatalok szemlélete is formálódik a karitatív tevékenység körüli teendőkkel, felajánlásokkal. 

 

 

– Láttuk, követtük, ahogy mind többen kapcsolódtak a kampányhoz, figyelmük még inkább az állatvédelem felé for­­dult. Ilyenkor érezzük, hogy ma­­radandó élményeket kaptak az állatvédő szakkör foglalkozásain. Sajnos egy ideje kevesebb védencünk talál új gazdára, ér­dekükben most év végi online kampányt indítottunk. Ugyanakkor az ünnep környékén fokozottan figyelünk a jelentkezők hosszú távú elköteleződésére, hogy a befogadott állatot ne hirtelen ötlettől vezérelve, csupán karácsonyi ajándéknak szánják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában