Szeged

2021.12.02. 15:16

Nem tesz semmit az IKV-ügyben Mihálik Edvin a Fidesz szerint

A túlárazott IKV-s nyílászárókról is kérdezte Mihálik Edvin zöldtanácsnokot csütörtöki sajtótájékoztatóján Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője. Szerinte Mihálik két év semmittevés után tehetne valamit annak érdekében, hogy az önkormányzat cégénél a közpénz felhasználása hatékony legyen.

Suki Zoltán

Sorra dőlnek ki a csontvázak az IKV szekrényéből. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

– Sorra dőlnek ki a csontvázak az IKV Zrt. szekrényeiből. Így például a városi ingatlankezelő cég nyílászáró-cserére irányuló pályázatain a jelek szerint valamilyen, a piaci viszonyoktól idegen „véletlen” folytán mindig csak egy-egy cég indul – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Chovanecz Kata.

A Fidesz önkormányzati képviselője emlékeztetett, hogy Szeged ingatlankezelő cége 28 lakásban cserélt nyílászárókat, de azokért – munkadíjjal együtt – a piaci ár többszörösét fizette. Van olyan bejárati ajtó, melynek cseréje összesen csaknem 630 ezer forintba került, miközben a teljesítés dokumentációi hiányosak voltak és az érintett ingatlanok egy részének címe hibásan szerepelt.

Sorra dőlnek ki a csontvázak az IKV szekrényéből. Fotó: Karnok Csaba

Chovanecz Kata úgy tudja, hogy még az IKV Zrt. belső ellenőre is felhívta a figyelmet a teljesítés során felmerült problémákra, de ennek semmilyen következménye nem lett

– Mihálik Edvin önkormányzati képviselő, tanácsnok „harmadállásban” az IKV Zrt. felügyelőbizottsági tagja is, és ezért ebben a ciklusban eddig összesen több mint egymillió forint tiszteletdíjra volt jogosult. Az IKV-nél elkövetett különböző szabálytalanságok azonban nem az ő lelkiismeretes munkája, hanem a bérlők és a Fidesz–KDNP képviselőinek jóvoltából kerülhettek napvilágra – fogalmazott a képviselő, aki szerint Mihálik Edvin a Szegedi Közgyűlés legutóbbi ülésén úgy fogalmazott: ő maga sem lát tisztán az IKV ügyében.

A fideszes képviselő egyebek mellett arra kíváncsi, hogy elolvasta-e egyáltalán a kétes beszerzésekről szóló belső ellenőri jelentést, végzett-e bármilyen munkát, ami a tisztánlátását segítené és amiért a közgyűlés a felügyelőbizottságba delegálta, és hogy két év semmittevés után tesz-e valamit annak érdekében, hogy az önkormányzat cégénél a közpénz felhasználása hatékony legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában