Helyi közélet

2021.12.20. 17:01

Női önvédelmi kör alakult Vásárhelyen

Tábori Szilvia

Forrás: Tábori Szilvia

Nem fizikai erejük használatára, inkább a higgadt és magabiztos fellépésre, hatékony önvédelemre tanítják azokat a nőket, akik csatlakoztak a hétvégén megalakuló Női Önvédelmi Körhöz. A csapat továbbra is várja új tagjait a Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegylet termében. Ahogy Guba István és Kovács Zoltán instruktorok fogalmaztak: edzéseiken utcai és zárt terű támadáskor is sikeresen alkalmazható technikai és taktikai tudást adnak. De a fegyveres és mentális önvédelemre is felkészítenek. 

A foglalkozásokon nem az erőnléti edzés a hangsúlyos, sokkal inkább a személyiségfejlesztésre koncentrálnak, kiegészítve problémamegoldási technikákkal. 

De segítenek abban is, hogy egy esetleges támadás után a sértett kihez fordulhat segítségért. Guba István szerint nem az a szempont, hogy ütni-vágni-rúgni megtanuljanak a nők, hanem hogy magabiztosan reagáljanak egy esetleges támadásra. És miként kerüljenek ki a legkisebb veszteséggel egy ilyen helyzetből. A kört alapító Nyári Júlia lapunknak az első edzés előtt elmondta: szomorú személyes tapasztalatból tudja, mennyire fontos, hogy a nők tisztában legyenek önmagukkal, lelki erejükkel és jogaikkal. Az önvédelmi körben igazi közösséget szeretne kovácsolni. 

A csapat felső korhatár nélkül fogadja új tagjait, az instruktor szerint az alapok folyamatos ismétlésével bárki gyorsan felzárkózhat a többiekhez. Jelentkezni lehet a Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegyletnél a 06/ 70/ 258-3360-as telefonszámon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában