Pincétől a padlásig

2021.12.03. 14:00

Online megtekinthető a Szegedi Törvényszék dokumentumfilmje

A Ráth György Bírósági Történelem és Hagyományápolás Pályázat keretében, a Szegedi Törvényszék égisze alatt született meg „A pincétől a padlásig – időutazás az Igazságügyi Palotában” című magyar dokumentumfilm.

delmagyar.hu

A járvány miatt december 3-án, azaz ma virtuális formában mutatják be az elkészült dokumentumfilmet, mely az alábbi videómegosztó oldalon a mai nap folyamán megtekinthető.

A mű elkészítését a Szegedi Tudományegyetem részéről Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária, egyetemi tanár, tanszékvezető és Dr. Pétervári Máté, adjunktus – szaktanácsadói minőségben – segítette.

A magyar dokumentumfilm forgatókönyvírója, rendezője Szabó Zoltán Attila, operatőre Erdős Péter és Takács Bence voltak. A film narrátora: Kálloy Molnár Péter.

– A szegedi Magyar Királyi Polgári Törvényszéki Palota, avagy a Szegedi Törvényszék Széchenyi téri komplexuma közel másfél évszázada meghatározó jelképe a napfény városának, s a honi igazságügynek. Méltóképp szimbolizálja egyik tervezője, Neÿ Béla hitvallását, aki szerint az épület egésze kell, hogy egy helyi, originális és ezáltal egyedi szellemiséget hordozzon – írták közleményükben.

A film elérhetősége:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában