Algyő

2021.12.23. 11:46

Székelykáposztát és ajándékcsomagot kaptak – fotók

Kiss Anna

Csaknem 200 hátrányos helyzetű algyői kapott ebédre székelykáposztát szerda. A Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Megyei Szervezetének Algyői Alapszervezete minden évben így tesz azért, hogy a nehéz sorsú idősek és családok karácsonya szebb legyen. 

Az ebéd mellé mindenki gyümölcskenyeret is kapott, amelyet a Vámos Cukrászda készített. 

Forrás: Kuklis István

Gonda Károlyné, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Megyei Szervezetének Algyői Alapszervezetének képviselője közölte, 

mindenki tartós élelmiszerből álló, 5-6 kilogrammos csomagot is kapott, valamint a nagycsaládosok plusz egy csomagot is átvehettek. 

Így összesen 110 csomagot adtak át, a benne lévő élelmiszereket egy kétnapos gyűjtőakció során egy élelmiszeráruház-lánc szegedi üzletében gyűjtötték össze. Hozzátette, nagyon sok jólelkű emberrel találkoztak a két nap során, így tudtak összegyűjteni mintegy 800 kilogramm adományt. 

 

Mindemellett pedig a szaloncukor sem maradt ki a szatyrokból, ezt a korábbi évekhez hasonlóan egy helyi vállalkozó, Miklós Attila ajánlotta fel. 

Gonda Károlyné elmondta, a székelykáposzta hozzávalóit a szervezet vásárolta meg az önkormányzat és Molnár Áron polgármester támogatásával. 

Forrás: Kuklis István

A képviselő kifejtette, az adományban részesülőket a helyi nevelési és oktatási, valamint szociális intézmények dolgozóinak segítségével választották ki, továbbá a szervezet tagjai is rendszeresen járják az utcákat és figyelik, hogy kinek van szüksége segítségre. A kijelölt családok és idősek meghívót kapnak ilyenkor. A képviselő elmondása szerint sokaknak már ekkor könny szökik a szemébe, az ételosztáskor pedig többen is el szokták sírni magukat, mindenki hálás a segítségükért. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában