Szegedi hírek

2021.12.16. 15:32

Tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak

delmagyra.hu

Forrás: Frank Yvette

Az SZTE Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály dolgozói tartósélelmiszer gyűjtésbe kezdtek rászoruló emberek részére, amelyet a szegedi Kálvin-téri Református Egyházközségen keresztül juttatnak el családokhoz, idősekhez, egyedül élő, magányos emberekhez.

Az összegyűlt mintegy 60 kilogrammnyi adományt a dolgozók advent első vasárnapja óta hordták a Sürgősségi Osztály pszichológusi szobájába – írta közösségi oldalán az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar. 

– Kollégáink szívét nem volt nehéz megszólítani, mivel osztályunkon rendszeresen találkozunk rászoruló emberekkel, akiknek mindig adunk tiszta ruhát, szóval ez a réteg nap mint nap a szemünk előtt van. Azt kértük, hogy ha csak egy-egy kiló liszttel, cukorral vagy 1 liter olajjal járulnak hozzá dolgozóink egyenként az adományhoz, már azzal sokat tehetünk. A segítés jó érzésén túl, egy ilyen közös jótékonysági szerveződés összehozza az embereket, erősíti a csapatot és reményt ad ebben a nehéz időszakban. Bízunk benne, hogy példánk követésre talál más klinikákon is, és jövőre akár összklinikai szinten is szervezhetünk ilyen jótékonysági adománygyűjtést. Jelmondatunkat Böjte Csaba ferences szerzetestől vettük: „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé" – fogalmazott dr. Töreki Annamária, az SBO szakpszichológusa, aki Tóth Lajos főápolóval közösen szervezte az adománygyűjtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában