Karácsony

2021.12.19. 12:11

Vadiúj kerékpárokat kaptak a rászoruló gyerekek

K. K.

Szeged. Izgatott és türelmetlen apróságok zsibongása töltötte meg a Széchenyi teret vasárnap délelőtt. A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány egy nevét felfedni nem kívánkozó, nagylelkű adományozó támogatásának köszönhetően nyolcvan kerékpárt osztott szét a Szegeden és környékén élő, rászoruló családok között. 

A gyerekek többsége azonnal a vadiúj járgány nyergébe pattant. Fotó: Karnok Csaba

– Szociálisan hátrányos helyzetű személyeknek és intézményeknek osztjuk ki a gyermekkerékpárokat, akiket pályázat útján választottunk ki. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy minden korban megfelelő, tehát 3-5 éves kor közötti gyermek számára pályázó, szociálisan hátrányos helyzetű magánszemély nyert a pályázaton. Egy adományozónk jóvoltából nyolcvan kerékpárt kaptunk, amelyekből hetvenet a pályázók között osztunk szét, tízet pedig tombolán sorsolunk ki – mondta el lapunknak Takács Kata, az alapítvány kuratóriumi elnöke. A kiosztott biciklik közül 21 darab 15 különböző óvodához, 49 darab pedig magánszemélyekhez került. 

A tombolasorsolás során a biciklik mellett tíz nagy homokozókészlet, továbbá játékok és mesekönyvek is gazdára találtak. A kisfiúk piros-fekete, míg a kislányok rózsaszín, lila vagy piros kerékpárokkal térhettek haza. A legtöbb gyerek alig győzte kivárni, hogy szülője aláírja a szükséges átvetéli dokumentumokat, ujjongva pattant volna azonnal új járgánya nyergébe. A kislányok közül többen boldogan jegyezték meg, hogy az apró gyerekülésnek köszönhetően kedvenc babájukat is elviszik majd pár körre vadiúj, pótkerekes kerékpárjukon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában