Makó

2022.01.22. 17:06

10 éves a makói Hagymatikum

Most ünnepli 10. születésnapját a makói Hagymatikum. A jubileum alkalmából a Makovecz téren a fürdő történetét fotókkal bemutató alkalmi kiállítás, ma pedig bent ünnepi programsorozat fogadja a vendégeket.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Makovecz Imre először 1996-ban járt Makón, és beleszeretett a kisvárosba. Ennek köszönhetően a városban több organikus stílusú épület nőtt ki a földből – idézte fel a születésnapi sajtótájékoztatón a múltat Farkas Éva Erzsébet polgármester. Ma­­ga a fürdő 1956-tól számíthatja létét, ekkor fúrták az első kutat hozzá. A régi közfürdőt felváltó újat 2010-ben kezdték el építeni. Tervezője az átadást sajnos már nem érhette meg. 

 

 

– Ez volt a mester utolsó és legnagyobb alkotása – jellemezte a fürdőt a polgármester. 

 

A szabadtéri kiállításon sok érdekes fotót láthatnak az érdeklődők a fürdő történetéből. Fotó: Szabó Imre

Gergely Gábor, aki egy időben igazgatója volt a Hagymatikumnak – most a városi marketingirodát irányítja – azt mondta, hogy 10 év alatt sikerült Makót felhelyezni a turizmus hazai és nemzetközi térképére. 

 

 

– A vendégszám és az árbevétel azt igazolja, hogy van létjogosultsága a Hagymatikumnak, a város jövője pedig a turizmus – tette hozzá Gergely Gábor. Úgy gondolja, a fejlesztés és az épülő szállodák hosszú távon is garantálják a sikert. Egyúttal mindenkinek a figyelmébe ajánlotta azt a kiállítást, ami a fürdő történetét mutatja be fotókkal a kezdetektől napjainkig a Makovecz téren. 

 

 

A fürdő divízióvezetője, Lajtosné Papp Noémi arra hívta fel a figyelmet, hogy a mai napon különleges programmal ünneplik meg a fürdő születésnapját. 

A gyerekeket kreatív kézműves-foglalkozásokkal, a felnőtteket kedvezményes bowlingozással és masszázzsal várják. Délután 2-kor pedig, az ünnepi köszöntőt követően óriástortát szolgálnak fel a vendégeknek. Tartanak szaunamaratont, lesz retródiszkó, éjszaka pedig fürdőmozi szolgálja a vendégek szórakozását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában