Szentes

2022.01.27. 18:21

A Klauzál mellett állítják fel a sátrat

Ülésezett a város képviselő-testülete: a városvezetők és a képviselők többek között szót ejtettek a sportcsarnokot helyettesítő sátor felállításáról, beszámolót hallgattak meg a termálkutak állapotáról, megújították az együttműködést a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal, illetve bizottsági tagok megválasztásáról is döntöttek.

M. A.

Jó hírt kaptak a szentesiek a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok decemberi katasztrófája után: a kormány átvállalta egy új csarnok tervezési és építési költségeit, az új sportlétesítmény felépítéséig pedig egy felfújható sátrat is kapott a város.

 

 

Szabó Zoltán polgármester tájékoztatója szerint az eszköz felállítása és két éves fenntartása 70 millió forintba kerül. Mint a polgármester elmondta, öt helyszínt vizsgáltak meg, melyik lenne legalkalmasabb a sátor felállítására, végül egyetlen felelt meg minden kritériumnak, ez pedig a Klauzál Gábor Általános Iskola 20-szor 40 méteres rekortán pályája, így az iskola vezetésével egyeztetve ott állítják fel a sátrat.

 

 

A képviselőknek Takács Gábor, a Szentesi Városi Szolgáltató Kft. munkatársa számolt be a termálkutak helyzetéről. Az SZVSZ Kft. három termálkutat üzemeltet, a város negyedik kútját a strandfürdő üzemelteti. Mint a beszámolóból kiderült, a kutak kizárólag a városi távhőrendszert látják el energiával, az onnan kikerülő, de még hőenergiával rendelkező termálvíz az Ilonaparti fűtőművön keresztül üvegházak fűtését biztosítja. Az SZVSZ Kft. munkatársa jelezte a kutak hibáit is, erre azonban nem reagáltak a képviselők.

 

 

Az ülésen az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjait is megválasztották, Bertók Gyula, Demeter Attila és Jelenfi Anna ügyvédek segítik majd a választási bizottságok munkáját.

 

 

A képviselők bizottsági tagokról is határoztak: miután Bakó Dániel lemondott Városrendezési, -fejlesztési és Idegenforgalmi Bizottságában betöltött tisztségéről, helyére Kormányos Józsefet választotta meg a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában