Egyértelmű figyelmeztetés a röszkei közúti határátkelőnél

2022.01.22. 13:49

A tiltás egyértelmű

A szükség és a muszáj nagy úr, de lehet kulturáltan is intézni a dolgainkat. Erre viszont nem mindenki hajlandó: településeken belül és kívül is előfordul, hogy erdős, bokros részeken, lakatlan épületekben illegális toalett alakul ki.

Farkas Judit

Félreérthetetlen, milyen tevékenységet tilt ez a röszkei tábla.  Fotó: Karnok Csaba

Az utak mellett is sok zöldterület esik áldozatul annak a tévedésnek, hogy vécének nézik, ez ellen próbáltak ten­­ni Röszkén. Legalábbis mi így értelmeztük a tiltó táblát. 

 

A határ­átkelő miatt is nagyobb erre a forgalom, de a probléma persze nem helyi jellegzetesség. Aki tett már meg hosszabb utat autóval, láthatta, hogy azokat a helyeket, ahol az út mentén rendszeresen megállnak az autósok, szinte mindenütt eldobott zsebkendők, egyéb produktumok veszik körbe. Aki kinyújtóztatná a tagjait, jó eséllyel belenyújtózik egy kupacba. 

 

 

Találtunk már korábban nem egy feliratot, ami a pisi- és kakifantomokat figyelmezteti, főleg, ha lakott házak előtt, kapualjakban találtak elbújásra alkalmas zugot. Volt köztük vicces, dühös, még trágár is, ami a nagyon dühös verzió. Ez a tábla leginkább vicces, és annyira egyértelmű, mit tilt, hogy az az utazó is pontosan tudja, mit nem szabad itt, aki a három nyelvű felirat egyikén sem ért. 

 

Az ábrázolt jeleneteket nem lehet félreérteni. Hátha elszégyelli magát, aki itt végezné el a dolgát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában