Helyi közélet

2022.01.16. 13:13

Átadták a rajzból készült táblákat

Gyermekrajzból készült közlekedési táblákat vettek át a napokban a Kisteleki járás polgármesterei Polner Eörstől, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnökétől és Kormányos Sándor tanácsnoktól.

Munkatársunktól

Nagy Sándor Polner Eörstől veszi át a táblát. Fotó: Sándor Attila

Ujvári László, Balástya ve­­zetője különösen büszke lehetett, hiszen a régióban a 10 éves, balástyai Hunyadi Adrienn alkotását találta a zsűri a legjobbnak, így az az alapján készített figyelmeztető táblákat helyezik ki az iskolákhoz mindenütt a járásban. 

A megyei önkormányzat a megyei rend­őr-főkapitánysággal közösen tavaly hirdetett rajzpályázatot Itt közlekedem, vigyázz rám! címmel, amelyen általános iskolások vehettek részt. Mindenütt nagy örömmel fogadták a polgármesterek a táblákat, a már említetten kívül Kisteleken Nagy Sándor, Ópusztaszeren Makra József, Bakson Búza Zsolt, illetve Csengelén Csépe András aljegyző vette át.

 Máté Gábor, Pusztaszer első embere azt mondta, fontosnak tartja, hogy gyerekrajzból készült a figyelmeztető tábla, mert arra biztosan mindenki jobban odafigyel majd. A már említett pályázatot is ez motiválta, ez volt a célja. 

– Engedélyt kértünk és kaptunk a családtól, hogy a táblán feltüntethessük az alkotó kislány, Hunyadi Adrienn nevét, megérdemli, hogy szerepeljen rajta – közölte Máté Gábor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában