Mindszent

2022.01.26. 17:29

Az idei első újszülöttet köszöntötték

Folyamatosan emelkedett a születések száma az elmúlt négy-öt évben a Tisza-parti városban, az addigi negatív tendenciák stabilan pozitívba fordultak.

Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

2017-től már hatvan körüli gyermekkel gyarapodott a mindszenti lakosság, majdnem kétszer annyival, mint 2010-ben. A helyi képviselő-testület még 2014 végén döntött úgy, hogy a város újszülöttjeit születésüket követően felköszönti és jelképes vásárlási utalvánnyal ajándékozza meg családjaikat.

A helyi bölcsődét még 2013-ban zárták be, mert akkor egyetlen család jelezte beiratkozási szándékát. Az előírások szerint pedig minimum háromfős személyzet kellett volna egyetlen kisgyerek ellátásához is. Ám az eltelt időben ismét nőtt a helyiek igénye a hároméves kor alatti gyerekek nappali intézményi ellátására. Ezért egy négy csoportszobás, kétszintes 42 férőhelyes bölcsődét alakítanak ki Mindszenten a városházával szembeni egykori gazdasági udvar helyén. 

Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

A 749 millió forintos beruházásra a város száz százalékos támogatást kapott a kormányzattól.

Az idei elsőszülöttet a hagyomány szerint ezúttal is Zsótér Gábor alpolgármester látogatta meg a napokban. Danka Tamás és Dankáné Musa Zsanett három éve költözött a településre, most pedig, január elején megérkezett a közös otthonukba Noel. 

 

Az egészséges, nyugodt, jó kedélyű újszülött 3340 grammal és 51 centivel jött világra. Örömére a család oklevelet és vásárlási utalványt kapott az önkormányzattól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában