Helyi közélet

2022.01.06. 15:30

Fekvőrendőröket telepítenek Kübekházán

Traffipaxok intenzív jelenlétére kell készülniük a jövőben a kübekháziaknak – tájékoztatta a polgármester a település hírszolgálatát december végén. A karácsony előtti napokban egyeztetett Molnár Róbert a megyei rendőrkapitánysággal – ennek oka az volt, hogy több lakossági panasz érkezett sebességtúllépésre.

Illusztráció: Laufer László

 

 

Kübekiek jelezték, hogy nemcsak a fő közlekedési útvonalakon, de a mellékutcákban is túllépik a település teljes területére vonatkozó 40 km/órás sebességhatárt. Azóta már történt is mérés a faluban, és erre a továbbiakban is számíthatnak a szabályokat be nem tartók. 

Nemcsak a traffipaxos méréssel igyekeznek megakadályozni a gyorshajtást, más lehetőségeket is bevetnek. Molnár Róbert elmondta, hogy a május végére elkészülő Kossuth utcai új szakaszon – a munkálatokról a közelmúltban megjelent évértékelő polgármesteri interjúnkban is olvashattak – több fekvőrendőrt alakítanak ki. Nem biztos, hogy itt megállnak: a tapasztalatoktól függően szó lehet a Petőfi és az Árpád utca Mátyás utcához közeli szakaszain, illetve a Temető utca–Rózsa utca kereszteződése kör­­nyékére is fekvőrendőrök te­­lepítéséről. A képviselő-testület legutóbbi ülésén és a közmeghallgatáson is támogatta ezt a javaslatot. 

 

A polgármester arról is beszámolt, hogy a képviselő-testület harározatának megfelelően sürgető levelet intézett Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez a Szeged–Kübekháza közötti út­­szakasz teljes felújítása ügyében, mivel az állami kezelésben lévő útszakasz állapota katasztrofális. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában