Helyi közélet

2022.01.28. 15:57

Hagyományőrző nap Csanyteleken

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Csanyteleken tartotta következő rendezvényét, ahol a helyi gasztronómiáé volt a főszerep. A megnyitón Erhard Gyula polgármester köszöntötte a gyerekeket és a hagyományőrzés fontosságáról beszélt a fiatal közönségnek.

A megnyitót követően a Jövőnkért Néptáncegyüttes tehetséges táncosai mutatták be a nézőközönségnek múltat idéző táncaikat, az Őszikék Nyugdíjas Egyesület tagjai a gyermekek bevonásával csörögefánkot készítettek és bográcsban gulyást főztek.

 

 

Különböző tavaszi virágokat alkottak papírból és varrásra is volt lehetőség. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark múzeumpedagógusaival pedig a gyerekek betekintést nyertek az érdeklődők az Árpád-kori életbe. 

 

 

Az egészségmegőrzés egyik fontos eleme a sport, erről a nap folyamán a Csongrád Megyei Diáksport Egyesület gondoskodott az iskola tornatermében az 5. és 6. évfolyamos gyermekek bevonásával. Különböző ügyességi feladatokat teljesítettek csapatokat alkotva, a rendkívüli testnevelés óra során, majd minden résztevő egy ajándékcsomagot kapott a Megyei Önkormányzattól, melyet Erhard Gyula polgármester segített átadni. 

 

 

Egy különleges bűnmegelőzéssel kapcsolatos előadást hallgathattak meg a 7. és 8. osztályos gyerekek Drimba Tibor, Maroslele Község polgármestere jóvoltából, ahol személyes tapasztapasztalatain keresztül mesélt a káros szenvedélyek hatásairól, a börtönéletről és a zaklatás fogalmáról interaktív előadásakeretében.

 

 

A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai Hungarikum játszóházzal készültek a gyermekeknek, óriás puzzle-el, értékpiramissal és különböző játékok segítségével mutatták meg megyénk sokszínű értékeit.

 

 

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági vetélkedővel készült a gyermekek számára, és egy VR szemüveg, másnéven „részeg szemüveg” kipróbálására is volt lehetőség, mely szimulálta milyen a világ ittas állapotban. 

 

 

A rendezvény fontos résztvevői voltak a helyi termelők, akik bemutatták különböző portékáikat, és kóstoltatásra is kínálták azokat. Lehetőség nyílt szilvalekvárt, birsalmasajtot, biocsírát, levendulaszörpöt, gyümölcs- és zöldségaszalványokat kóstolni a gyerekek legnagyobb örömére. A helyi kézművesek hímzései is kiállításra kerültek, hogy megcsodálhassák az aprólékos munkákat a látogatók.

A rendezvényt a Bokros Trió és Csenki Zalán remek hangulatú koncertje zárta, amely méltó befejezése volt ennek a szép napnak.

 

 

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat sok szeretettel várja az érdeklődőket február 18 – án, a programsorozat következő állomásán, Szatymazon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában