Hódmezővásárhely

2022.01.28. 13:46

Hatvanhatan kaptak diplomát a mezőgazdasági karon

K.E.

Forrás: Kovács Erika

Hatvanhat hallgató kapta meg oklevelét a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán pénteken, köztük 33-an kiváló minősítéssel. A mezőgazdasági mérnöki alapképzés magyar, illetve angol nyelvű szakán, a vadgazda mérnöki alapképzési szakon, a vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési szakon, valamint a precíziós agrárgazdálkodási-, a növényvédelmi szakmérnök-, a mezőgazdasági értékbecslő szakirányú továbbképzésen, illetve a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakon végzett hallgatók vehették át diplomájukat az ünnepségen.

A kar Sótonyi dísztermében megrendezett diplomaátadón a járványhelyzetre való tekintettel csak a kar munkatársai és a záróvizsgát tett hallgatók vehettek részt.

Forrás: Kovács Erika

A végzett hallgatókat Mikó Edit, a kar dékánja köszöntötte.

– Önök a legszebb hivatást választották. Tudom, ezt talán már százszor elmondtam. Azért ismételgetem, mert az élet is ezt igazolja. Önök felelnek majd azért, hogy a lakosság számára mindig megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer-alapanyag álljon rendelkezésére. Önöké lesz a megújulás öröme, a természet szépsége, a gazdálkodás eredménye. Bízom benne, hogy szép emlékeket visznek magukkal diplomájuk „mellékleteként” karunkról, az oktatókról, Hódmezővásárhelyről, a diákélet szépségeiről és a barátságokról. Ne gondolják, hogy csak önök gyűjtötték az élményeket, a mi „dossziénk” is tele van azokkal a jeles lapokkal, amelyek az önökkel eltöltött idő alatt íródtak – mondta beszédében a dékán.

A mérnöki eskü szövegét Lábas Kata Sára vidékfejlesztési agrármérnöki BSc szakos hallgató mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában