Jó hír a vásárhelyieknek

2022.01.07. 20:12

Ismét van fogászati ügyelet Vásárhelyen

Még a 2000-es évek elején szűnt meg a fogorvosi ügyelet a városban, amelyet januártól ismét igénybe vehetnek azok, akikre munkaszüneti napon tör rá a fogfájás. Az önkormányzat által kiírt közbeszerzést egyedüli pályázóként a szatymazi székhelyű Ro-Liv Dent Kft. nyerte el. A cég ügyvezetői Becsei Roland és Becsei-Romsics Lívia.

Kovács Erika

Az Andrássy út 28/A szám alatti rendelőben működik a fogászati ügyelet. Fotó: Kovács Erika

HódmezővásárhelyA fogászati ügyelet szolgáltatásai a rendelési napokon 7 órától 13 óráig vehetők igénybe Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 28/A szám alatt. 

– Az ügyeleti idő a munkaszüneti napokat és az ünnepnapokat érinti, vagyis ha például szombaton kell ledolgozni egy hosszú hétvége miatti munkanapot, akkor nem fogad pácienseket a fogászati ügyelet – tisztázta Becsei Roland, mikor is működik majd a fogászati ügyelet. 

Legfőképpen fájós foggal le­­­het az ügyeletre jönni. A rende­lési idő alatt fogeltávolítás, vérzéscsillapítás, idegentest-eltávolítás, törött fog lecsiszolása, gyökércsatorna-megnyitás, va­lamint az előzőekhez szükséges érzéstelenítés és fogászati röntgen biztosítása történik. 

– Minden olyan beavatkozást, kezelést elvégzünk, ami azt a célt szolgálja, hogy a fájdalmat csillapítsuk. A lyukas fog betömése tehát nem az ügyelet munkájába tartozik – magyarázta. 

Aki igénybe szeretné venni az ügyeleti szolgáltatást, először a 62/222-035-ös számot hívja fel. 

– Telefonos „szűrést” végzünk, az ügyeletes dönt arról, hogy a probléma megoldása a fogászati ügyelet feladatköré­­be tartozik-e – hangsúlyozta. Becsei Rolandtól megtudtuk, az ügyeleti kezelésért nem kell a pácienseknek fizetniük. 

Vásárhely a Ro-Liv Dent Kft.-vel 1 évre kötött szerződést, 18 millió forintos összeggel, ami 12 hónapra meghosszabbítható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában