2022-ben is fejlődik a település

2022.01.28. 10:00

Ezekre a projektekre már megvan a pénz Dócon

Jobb évet zárt Dóc, mint amilyen az előző volt, idén pedig még nagyobb tervekkel kezdték meg a munkát. Évértékelő sorozatunkban ezúttal Turda Gábor polgármester beszél a település 2021-ben megvalósult fejlesztéseiről.

T. K.

Dócon tavaly már elkezdett visszatérni az élet a rendes kerékvágásba. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Nehéz gazdasági helyzetből indult ez a képviselői ciklus, 2020-ban ezért nagyon meg kellett húzni a nadrágszíjat. A takarékosság és a gondos gazdálkodás mellett azonban 2021-re sikerült kiegyensúlyozott költségvetést alkotni, amit tartani is tudtunk. Így a tavalyi évünk már könnyebb volt – kezdte évértékelőjét Turda Gábor, Dóc polgármestere. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elmondta, a pandémia érzékeny veszteségeket okozott, és nemcsak a családok, hanem a közösség szintjén is. 

– Sok rendezvényünk elmaradt, de szerencsére nyártól már többet meg tudtunk tartani. A nagy sikerű júliusi falunapon érezhető volt, hogy szükségük volt már az embereknek ilyen programra. De volt tök jó napunk is októberben, falumikulás és falukarácsony, ahol meg tudtuk ajándékozni a gyerekeket és az időseket, és adventi gyertyagyújtásokat is tartottunk. Tavaly már működött a horgásztagozatunk, és aktív a polgárőr egyesületünk is. Kezd tehát visszatérni az élet a rendes kerékvágásba – fogalmazott a polgármester, aki nagyon büszke arra is, hogy tavaly a falunap előtt önerőből ki tudtak fizetni egy szúnyoggyérítést is. 

Több pályázat is befejeződött Dócon az elmúlt évben: átadták például a felújított ravatalozót és az Arany János utca megerősített burkolatát, illetve vásároltak külterületi utakat karbantartógépeket is. 

– Sok pályázat azonban még mindig folyamatban van – tette hozzá Turda Gábor. 

– A játszótér befejezése már régóta húzódik, remélhetőleg tavasszal át tudjuk adni. De van két támogatásunk az önkormányzati épület felújítására, kaptunk pénzt a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésére is, illetve a Hungarikum pályázaton is nyertünk a Bergendóc Szociális Szövetkezettel közösen a levendulakert fejlesztésére. De figyeljük a TOP Plusz és a Magyar falu program kiírásait is – sorolta a polgármester, aki mozgalmas évre számít idén, melyben rengeteg munka vár a képviselő-testületre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában