Bordány

2022.01.14. 07:43

Készül az új ebédlő

Változik Bordányban az iskolai étkeztetés február elsejétől, jelenleg a tálalókonyha kialakítása zajlik. A jövőben nem kell a gyerekeknek a Vadgesztenye étterembe átvonulniuk ebéd­időben.

A. T. J.

Forrás: Török János

Nemcsak az ebédbefizetés rendszere, de az étkezések igénylésének és lemondásának módja is jelentősen megváltozik a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Február elsejétől a Dózsa téri, önkormányzati működtetésű közösségi házban kialakított ebédlőben étkezhetnek a gyerekek, azaz nem kell csoportosan az étterembe átvonulniuk. A felügyeletet továbbra is az intézmény biztosítja. 

Az iskola 220 diákja közül 180-an esznek a menzán, az ételt továbbra is a Vadgesztenye étteremben készítik. 

Jelenleg a tálalókonyha kialakítása zajlik, a napokban kezdődött az étkezőhelyiségek festése, és folyamatban van az asztalok, székek beszerzése. Tanács Gábor polgármester a helyszínen elmondta, a beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg, támogatva ezzel az iskolai ellátás színvonalát. Azt is megtudtuk, a beruházásnak – amely összesen egymillió forintba került – legdrágább része a bútorok beszerzése. 

– Az iskola fűtés-korszerűsítése után ide a negyvenéves radiátorok helyett az iskola most leselejtezett, húszéves radiátorai kerültek – tette hozzá a polgármester. 

 

Az étkezések elszámolása teljesen digitalizált lesz, minden gyerek saját vonalkódos kártyával tudja majd az étkezési jogosultságát a helyszínen igazolni: csak zöld jelzést követően tud majd ebédelni. A szülőknek az online rendelési és térítésidíj-beszedő portál, az ETELKA rendszerében kell az étkezést igényelniük és kifizetniük. Fontos, hogy csak az a tanuló veheti majd igénybe az étkezést, akinek érvényes rendelése van az adott napra, és igazolványa vonalkódját rögzítették az étkezési modulban. 

 

Az étkezési díjak befizetését is szeretné digitálissá tenni az önkormányzat. Az eddigi pénztári befizetések helyett a bankkártyás online fizetést preferálják, ami kényelmes fizetést tesz lehetővé a szülők számára, és a befizetést követően azonnal érvényessé válik az étkezési szolgáltatás megrendelése. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában