Helyi közélet

2022.01.22. 12:32

Kiálltak és küzdöttek

A bomba formában játszó Ferencváros női vízilabdacsapata valósággal átgázolt a rendkívül tartalékos Szeged SZTE-n az OB I. tizedik fordulójában a Tiszavirág Sport­uszodában.Tovább csökkent a szegedi keret a Fradi-meccs előtt, ugyanis a BVSC ellen szemöldökére könyököst kapó Bicskei Rékát Varga Tamás beírta a jegyzőkönyvbe, medencébe nem küldte. 

Az elmúlt napokban a fővárosiak a bajnoki címvédő UVSE 13–10-re, a Tatabányát 17–4-re győzték le. Érződött ez a lendület az első percekben, mivel az első négy ferencvárosi támadás egyaránt góllal fejeződött be. A szentesi származású Dömsödi Dalma rögtön kettővel vette ki a részét. 

 

 

Nagyot küzdöttek a részsikerekért a hazaiak, ami Gyöngyösi védéseiben, egy-egy szép blokkban vagy találatban csúcsosodott ki. 

 

 

Az idei gólcsúcsát megdöntő zöld-fehér alakulat őrzi listavezető pozícióját a tabellán, míg a Tisza-partiak a nyolcadik helyen állnak hét ponttal, akárcsak az előttük lévő III. kerületi TVE. 

 

 

Jövő pénteken 20 órától a bajnokaspiráns Dunaújváros vendége lesz a Szeged SZTE a tizenegyedik fordulóban. 

 

 

Varga Tamás: – Gratulálok a Ferencvárosnak a három pont megszerzéséhez. Sajnos a Covid ellenünk volt, de örülök neki, hogy legalább ki tudtunk állni. Emiatt hálás vagyok a serdülőknek, hogy iskolaidőben is eljöttek, és lejátszottuk a mérkőzést a zöld-fehérek ellen. A legfontosabb, hogy játszottunk, ez sajnos egy ilyen időszak, át kell vészelnünk ezeket a mérkőzéseket. Ezt próbáltam tudatosítani a lányokban is. 

 

Szeged SZTE–Ferencváros 4–22 (1–6, 0–4, 1–5, 2–7)

Női vízilabda OB I., 9. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 15 néző. 

Vezette: Kevi, Berki. 

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Jenei 1, Tátrai 1, Torma, Pap 1, Ármai 1, Pintér. 

Csere: Kucsera (kapus), Varga N. Vezetőedző: Varga Tamás. 

Ferencváros: Csehó-Kovácsné Kasó – Pőcze 3, Kövesdi 3, Koopman, Illés A. 2, Tóth Csabai 4, Dömsödi 3. Csere: Petik 1, Máté, Regős, Kuna 3, Vályi V. 2, Varró 1. Vezetőedző: Gerendás György. 

Gól – emberelőnyből: 6/1, ill., 3/3. 

Ötméteresből: 1/1, ill. –. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában