Helyi közélet

2022.01.24. 12:00

Már ássák a bölcsőde alapját Kübekházán

F. J.

Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Polgármesteri évértékelőnkben nyilatkozta lapunknak Molnár Róbert, a település vezetője, hogy hamarosan elkezdik építeni Kübekházán a bölcsődét. Január 20-án reggel, az alapásással vette kezdetét az építkezés, amelyre a Széchenyi-terv keretében 150 millió forintos hazai és európai uniós pályázati támogatást nyert el az önkormányzat. A munka előreláthatóan 10 hónapig tart majd, így várhatóan 2023 márciusától fogadhat az intézmény gyermekeket. 

– Az épület két szintből áll majd. Az alsó szinten magát a bölcsődét és az azzal összefüggő helyiségeket alakítják ki, míg az emeletre a szükséges adminisztratív feladatokhoz biztosítunk irodákat, tárgyalót, szociális blokkokat és egyéb kiegészítő részlegeket. Az épület modern, energiahatékony, esztétikus és nagyon családias lesz – foglalta össze Molnár Róbert. Megtudtuk azt is, hogy a beruházás nem akadályozza majd az óvodában zajló nevelő munkát. A kivitelező ÉPTÁRKER Kft. ugyanis úgy állapodott meg az önkormányzattal, hogy az óvodaépülethez kapcsolódó feladatokat a nyári hónapokra időzíti. 

Kucsera Istvánné, a település alpolgármestere azt is elmondta a Kübekháza hírszolgálatának, hogy rengeteg ötlet érkezett a pályázatra, amelyet korábban írt ki az önkormányzat a bölcsőde elnevezésére. A beérkezettek közül a legjobbak egy szavazólapra kerülnek fel, amelyet a legközelebbi polgármesteri hírlevéllel küldenek ki a falu lakóihoz. Az elnevezések közül a helybéliek választhatják majd ki a nekik legjobban tetszőt. Néhány hét múlva tartják a bölcsőde alapkőletételét és névadóját, amelyre az önkormányzat meghívja majd a falu lakóit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában