Ópusztaszer

2022.01.27. 12:00

Nyárra már terveznének rendezvényt

I.P.

Az elmúlt két járványos évben csak a tavalyi piacátadót tartották meg Ópusztaszeren. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A koronavírus-­járvány 2 éve tombol, és azóta Ópusztaszeren egyetlen na­gyobb rendezvényt sem tartottak meg. Makra József polgármester többször elmondta lapunknak: nem mernek kockáztatni, mert a falunapjukon több ezer ember szokott részt venni, ezért nagy felelőtlenség lett volna, ha ezt bevállalják. 

– Tavalyelőtt az év elején, a Covid berobbanásakor mindenki nagyon megijedt, szigorúak voltak a korlátozások, és semmit sem lehetett rendezni, ami tulajdonképpen folytatódott az elmúlt évben is – emlékezett Czinkócziné Varga Ida, az önkormányzat munkatársa. Az elmúlt 2 évben egyetlen rendezvényt tartottak meg, tavaly a piacátadást, mert a helybelieknek hiányzott már egy igazi közösségi esemény. Makra Jó­­zsef hozzátette: a településszintű, nagyobb közönséget vonzó rendezvények maradtak el, a civil szervezetek szerveztek kisebbeket. 

– Az országos tiszti főorvos a közelmúltban azt nyilatkozta, májusra véget érhet az omikronhullám. Amennyiben ez bekövetkezik, végre visszatérhet az életünk a rendes kerékvágásba, és akkor nyárra már tervezhetünk nagyobb eseményt, majd megtarthatjuk a falunapot szeptember elején. Az emberek nagyon várják már, hogy újra normálisan él­­hessünk – mondta Makra József. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában