Szegedi hírek

2022.01.25. 15:00

Nyílt napot rendeznek a bölcsészkaron

Nyílt napot rendeznek az SZTE bölcsészkarán szombaton. A február 15-i felvételi határidő előtt a diákoknak lehetőségük lesz meghallgatni egy központi tájékoztatót, de beszélgethetnek a szakok tanáraival és hallgatóival is, a rendezvény végén pedig betekinthetnek a nagy múltú épület legizgalmasabb helyiségeibe.

Munkatársunktól

A nyílt nap látogatói betérhetnek majd a kar egyik legfőbb, kulturális terébe, a Café Radnótiba is. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A decemberi online forma után január 29-én immár személyesen várják a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán azokat a középiskolás diákokat és szüleiket, akik a kar képzései iránt érdeklődnek. Az Egyetem utca 2. szám alatti főépületben rendezett nyílt napon a különböző képzések saját standjainál dél­előtt fél 10-től lehetőségük lesz a diákoknak jobban megismerkedni a számukra szimpatikus szakokkal. Oktatók és jelenlegi hallgatók várják az érdeklődőket hasznos információkkal, játékokkal, ajándékokkal. 

 

10 órától egy központi felvételi tájékoztatón vehetnek részt a megjelentek, ahol a Tanulmányi Osztály vezetője beszél majd a felvételi eljárásról, és igyekszik majd minden felmerülő kérdésre választ adni. A program zárásaként pedig felfedezőtúrára indulhatnak a nyílt napra látogatók az idén 110 éves épületben, amely először a Magyarországi Vasúti Központi Leszámoló Hivatal központi épületeként működött, majd 1925-től adott helyet a Bölcsészettudományi Karnak. 

 

A diákok az épületbejáráson megnézhetik az 1956-os forradalom egyik fontos történelmi helyszínét, az Auditorium Maximumot, megismerkedhet­nek a pszichológia képzés ku­­tatólaborjaival, az EEG- és a viselkedéskutató-laborral. Be­térhetnek a nemrég megnyílt, irodalmi tematikájú Café Radnótiba, az egyetem egyik fő kulturális terébe, továbbá a folyosókon látható régészeti és néprajzi kiállítások mellett elhaladva bepillanthatnak a korszerű tolmácstermekbe, valamint a televíziós és rádiós stúdiókba is. A nyílt napon védettségi igazolvánnyal, az orrot, szájat eltakaró maszkban lehet részt venni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában