Rengeteg fejlesztés valósul meg a településen

2022.01.20. 12:00

Soron kívül ülésezett a testület Bordányban

Soron kívüli képviselő-testületi ülést hívott össze Tanács Gábor bordányi polgármester, amelyen az év eleji pályázatok beadásához szükséges döntéseket hoztak és tárgyalták a Bordány Község Fejlődéséért Közalapítvány alapító okiratának módosítását is

Munkatársunktól

A bordányi képviselő-testület legutóbbi, soron kívüli ülésén a pályázatok közül a Bordányt Zsombóval összekötő kerékpárút pályázata kapcsán az előző ülésen már elfogadott szerződést kellett módosítani, mert új együttműködőként a Magyar Közút is bekerült a megállapodásba. A képviselő-testület döntött újabb Magyar Falu pályázatok beadásáról. A temetőfejlesztés részeként  digitalizálásra, az urnafal bővítésére és a kerítés javítására nyújtanak be pályázatot.

A tervek szerint a Park téri lakóházat szolgálati lakássá alakítaná az önkormányzat, az épület felújítására pályáznak. A nyílászárócserék, a hőszigetelés, esetlegesen hőszivattyú beszerelése komfortossá tehetné a régi épületet. A közterületi játszóterek fejlesztésében a Hunyadi téri játszótér bővítésére készül majd el pályázat. Belterületen a kerékpárutat szeretnék felújítani. 

Kommunális eszköz beszerzésére is pályáznak, egy pótkocsis kistraktort és egy magassági ágvágót szeretne megvásárolni az önkormányzat a Település Üzemeltetési Központ számára. Az önkormányzati ingatlanok fejlesztésére is pályáznak, egy garázs megépítését célozta meg a település vezetése. Az önkormányzati járdaépítési programban a Jókai utcában, a Dózsa téren és az Alkotmány téren épülne egy-egy járdaszakasz.

A napokban  jelent meg az önkormányzat szociális tűzifa vásárlását támogató Belügyminisztérium által kiírt új pályázat. A képviselők döntöttek a pályázat újbóli benyújtásáról. Ugyancsak a Belügyminisztériumhoz pályáznak az óvodaépület napelemrendszerének bővítésére.

A Bordány Község Fejlődéséért Közalapítvány alapító okiratának módosításáról is döntöttek, amire azért volt szükség, mert a Bordány Sportjáért Alapítvány megszűnése miatt a közalapítvány vinné tovább a sportcélú alapítvány tevékenységét, ezért a céljait beemelték az alaptevékenységek közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában