Makó

2022.01.04. 19:24

Szétszaladtak a kutyák

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Soha ennyi kutya nem szökött meg még otthonról a szilveszteri tűzijátékozás, petárdázás miatt, mint most – mondta Makó gyepmestere, Erdei Fe­­renc. Az év utolsó napját kö­vetően általában 4-5 kétségbeesetten bolyongó ebet kell naponta összeszednie – most még három nappal később is 9-et vitt be a 25 férőhelyes Földeáki úti ebrendészeti telepre. Ahol, beleszámítva a tavalyról maradtakat, ezek után telt ház van. Beszélgetésünk közben is többször csengett a telefonja. 

 

 

Szomorú tapasztalat, hogy a befogott állatok egyikében sem volt azonosításra alkalmas csip. Három elütött kutyát is talált, azokban sem volt. 

 

Erdei Ferenc makói gyepmester munka közben. Fotó: Szabó Imre

– Sajnos az állattartási kultúra továbbra is rendkívül alacsony színvonalú. Az emberek gondolkodásán kellene változtatni. Jó lenne legalább annyit elérni, hogy aki kutyát tart, gondoskodjon róla megfelelően, vigyázzon rá, hogy ne tudjon elszökni – mondja. 

 

 

A most befogott állományból egy kutyát meg is mutatott nekünk. A fiatal, palotapincsi jellegű szukának nagy szerencséje volt, hogy észrevették, mert beleesett a Honvéd-csatornába, a gyepmesternek speciális eszközzel kellett kiemelnie csurom vizesen. 

 

 

– A telepen szalmával bélelt, meleg helyet, ételt-italt kap – mondta lapunknak Erdei Fe­­renc. Csip természetesen benne sincs. Ha az eredeti gazdája nem jelentkezik, egy erre alkalmas örökbefogadó viheti majd haza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában