Csongrád-Csanád megye

2022.01.13. 14:40

Új táblákkal a biztonságért

K. A. R.

Forrás: Csongrád-Csanád megyei Önkormányzat

Forráskút, Bordány, Zsombó, Szatymaz, Sándorfalva, Ópusztaszer, Pusztaszer, Csanytelek, Csengele, Kistelek, Baks, Tömörkény, Felgyő és Dóc is megkapta már Polner Eörstől, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnökétől azokat a közlekedésbiztonsági táblákat, amelyek hamarosan kikerülnek az iskolák környékére.

A megyei önkormányzat célja a Csongrád-Csanádban élő gyermekek védelme és a biztonságos közlekedés elérése, éppen ezért a települések önkormányzatainak olyan helyre kell tennie az új táblákat, ahol a gyermekek úttesten való áthaladása fokozottabb figyelmet igényel a közlekedőktől. 

A táblák „A Csongrád-Csanád Megyei Identitás erősítése” című, uniós támogatással megvalósuló projektben készültek el. 

A táblákon azok a gyermekrajzok láthatók, amelyeket a felső tagozatos diákok készítettek a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád-­Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közös rajzpályázatára, és amelyeket a zsűri alkalmasnak talált arra, hogy közlekedési figyelemfelhívó táblákon szerepeljenek. A fiatalok rajzai­kon keresztül arra hívják fel a felnőttek figyelmét, hogy az iskolák környékén közlekedjenek óvatosabban, vigyázzanak rájuk.  

A fiatalok rajzaikon keresztül arra hívják fel a felnőttek figyelmét, hogy az iskolák környékén közlekedjenek óvatosabban, vigyázzanak rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában