Szegedi hírek

2022.01.25. 15:25

Vastag ruhát és meleg cipőt osztanak

delmagyar.hu

Forrás: Mátrix Közhasznú Alapítvány

A téli szünet után 2022. február 1-től újra várja a rászorulókat a Centerke Adományozó Központ. Téli lábbelikkel (cipővel, csizmával), meleg zoknival, pulóverrel, nadrággal támogat a Mátrix Közhasznú Alapítvány. 2021-ben több, mint 15 ezer adománycsomag került idősekhez, kisgyermekesekhez, önkormányzati segítőkhöz, tanyagondnoki szolgálatokhoz - ismertette Rácz Anett vezető. Az adományozó hely kapocs a nélkülözők és a jobbmódban élő felajánlók között.

A Szeged, Tisza Lajos Krt. 12. alatt működő Centerke Adományozó Központ a Mátrix Közhasznú Alapítvány olyan helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból – cipőkből saját használatra. 

Kedden és pénteken 10-16 óra között várják az érdeklődőket. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét.

 Az alapítvány 2003 óta segíti támogatói programokkal a rászoruló lakosságot. Az idősek, kisgyermekesek, egyedülállók számára óriási segítség egy pár cipő, nadrág vagy gyerekruha, hiszen támogatás nélkül a rezsi, az élelem, a ruha finanszírozása között kellene választaniuk. A www.centerke.hu oldalon minden információt megtalálhatnak az érdeklődők a nyitvatartás és az adomány osztás kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában