2024 márciusáig öt külterületi útszakasz újul meg a településen hat és fél kilométer hosszan

2022.02.22. 13:31

300 milliót nyert Bordány útfelújításra

Háromszáz millió forint támogatást nyert Bordány a Vidékfejlesztési programban a külterületi helyi közutak fejlesztésére kiírt pályázaton útfelújításra. Tanács Gábor polgármester bízik abban, hogy a hamarosan kezdődő munka a későbbiekben is folytatódhat, és újabb szakaszok stabilizáció­ja valósulhat meg a következő években.

Munkatársunktól

Mart aszfaltburkolatot kapnak majd az utak.  Fotó: Kuklis István

Bordány hivatalos oldalán, a bordany.com-on számoltak be arról, hogy a múlt héten értesítették a polgármesteri hivatalt arról, hogy a Vidékfejlesztési programba beadott pályázatukat támogatják, és csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő forrást biztosítanak a tervekhez. 

 

A képviselő-testület korábbi döntése szerint a falu a megvalósításhoz további 19 millió forint önerőt tesz hozzá. A felújítandó szakaszokon a jövőben mart aszfaltburkolaton közlekedhetnek majd az arra járók, az út szélessége egységesen mindenütt 3,5 méter lesz. Az útpadkákat is rendezik, a szélességük mindkét oldalon további egy-egy méter lesz. A tervek alapján az utak az alábbi rétegezéssel készülnek el: a meglévő, tömörített altalajra szőtt geotextília kerül. Ezt követi egy 25 centiméteres mechanikai stabilizációs útalap, ami várhatóan darált betonból készül, majd erre kerül még további 6 centi mart aszfalt. Ahol szükséges, természetesen az altalajt is cserélik, illetve stabilizálják. 

 

 

Tanács Gábor, Bordány polgármestere elmondta, a csaknem száz kilométeres külterületi úthálózatot tekintve ez a felújítás egy fontos előrelépést jelent. 

 

 

– Olyan szakaszokat tudtunk bevonni a projektbe, amelyek a szakemberek szerint már a településrendezési dokumentációkban is a legnagyobb forgalmú részekként voltak feltüntetve, azaz helyi gyűjtőút, kiemelt dűlőút besorolásúak – magyarázta. 

 

A polgármester bízik abban, hogy a megkezdett útfelújítási program a későb­biekben is folytatódhat, és újabb szakaszok stabilizációja valósulhat meg az elkövetkező években. A munkálatok a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően kezdődhetnek meg, a befejezés tervezett napja 2024. március 7. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában