Hasznos tanács a Tündérszépek fotózásra készülőknek

2022.02.15. 11:13

A narancsbőrnek ellensége, az arcnak csodafegyver a kávé

Nemcsak a reggeli, gőzölgő, illatával hívogató kávé tesz jót a testnek és a léleknek. A kávé ugyanis szépségápolásra is kiválóan alkalmas, sőt, kifejezetten ajánlott erre is használni, mert csodákra képes.

Forrás: Pixabay

Arcpakolásnak tökéletes

 

Az antioxidánsoknak hála a kávé kiváló ellenszere a bőr öregedésének. Ez az egyik tulajdonsága, amiért szuper arcápolót lehet készíteni belőle. Valójában egy kettő az egyben arcpakolás és arcradír lesz a végeredmény, az alap ugyanis az őrölt kávé, ami apró szemcséi miatt nagyon jól radíroz. Azaz miután a kávé kifejtette jótékony hatását a bőrön, még le is lehet radírozni vele az elhalt hámsejteket. Érdemes hetente egyszer megcsinálni ezt a pakolást/arcradírt, hogy a bőr friss és üde legyen.

 

Nem kell sok hozzávaló, ha csak az arcot akarod radírozni, akkor egy evőkanál őrölt kávét és egy evőkanál - lehetőleg hazai - mézet keverjünk össze. Hagyjuk a bőrünkön 10 percig, majd vizes kézzel masszírozzuk át az arcunkat. Végül mossuk le az egészet, és langyos vízzel öblítsük le az arcunkat. Ezt a receptet egyébként testradírként is nyugodtan használhatjuk. 

 

Hajpakolásként is érdemes kipróbálni

 

Hajpakolásként is megéri kipróbálni a kávét, ami a fejbőrödnek is nagyon jót tesz. A hajat élettel telivé és ragyogóvá varázsolja, a fejbőrben pedig fokozza a vérkeringést. Ez a koffein szuper hatása, ami egyrészt serkentheti a haj növekedését, másrészt a korpás fejbőrrel is csodákat tesz.

 

Főzzünk egy erősebb fekete kávét, a mennyiséget a hajunk hosszúsága határozza meg. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd apránként öntsük a fejbőrünkre és kezdjük el masszírozni körkörös mozdulatokkal. Végül az egész hajra öntsük rá a lefőzött kávét, és masszírozzuk át, hogy minden hajszál megérezze a kávé ébresztő hatását. Ezután hagyjuk még állni rajta 10 percig, majd öblítsük át.

 

Narancsbőr ellen is jó

 

A narancsbőr a legtöbb nő számára problémát jelent a nyári szezonban, pedig a sport, a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, és néhány házi praktika segíthet eltüntetni. Nem véletlen, hogy a narancsbőr elleni készítményekben is gyakori  összetevő a koffein, ami fokozza a bőr vérkeringését, így jótékony hatással van a cellulitiszes bőrre is. Nem kell tehát méregdrága narancsbőr elleni krémeket venni, elég ha az otthon egyébként kidobásra kerülő kávézaccot használjuk. 

A megmaradt kávézaccot keverjük össze oliva- vagy kókuszolajjal. Ezzel alaposan masszírozd át az érintett területeket. Érezni lehet, ahogy a kávé felélénkíti a problémás területeket. Viszlát, narancsbőr.

Forrás: Life.hu

 

Jelentkezz tündérszépnek

 

2022-ben, immár negyedik alkalommal indítja útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre december 15-től jelentkezhetnek a 18-29 év közötti hölgyek. Ha eddig csak álmodoztál arról, hogy megmutasd a szépséged a világnak, ha szeretnéd te képviselni megyédet a fináléban, ha be szeretnél törni a médiába vagy a szépségiparba, ne habozz, itt a lehetőség: nevezz mielőbb, hiszen az előzsűrizés folyamatos! A dicsőség mellett értékes nyeremények és élmények is várják a Tündérszépeket: egzotikus utazás két fő részére, értékes mobiltelefonok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában