Szegedi hírek

2022.02.24. 21:20

Eredeti, céges környezetben mutatták be az érdeklődőknek a technológiaváltást

Költözni pedig kell, ha szűk lesz a kabát, ha egy cég kinövi a telephelyét, és a kapacitásbővítés nem oldható meg máshogy. Erre jó példa a Naturtex, a társaság tavaly ősszel vette birtokba az új, Kereskedő közi gyártócsarnokát.

Kovács András

Az „Ipar 4.0 szomszédolás” programsorozatban újabb, a sajtó számára is nyitott üzemlátogatással egybekötött műhelymunkára invitálta az érdeklődőket a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtök délutánra. A házigazda ezúttal a Naturtex Kft. volt, a társaság Dél-Magyarország egyik legjelentősebb, hosszú évek óta sikeresen működő vállalkozása. Ez idő alatt számos érdekes tapasztalatot szerzett a cég, többek között szembenézett a vállalati költözés előnyeivel és árnyoldalaival is. 

 

Rövid köszöntőjében Gellért Ákos, az egyik tulajdonos-ügyvezető azt hangsúlyozta, hogy a Kereskedő közi új gyártócsarnok, benne a modern technológiával, több mint 4 milliárd forintba került. A program teljes befejezéséhez kell még 1,5 milliárd forint, hogy minden elkészüljön. A textiliparban elérhető lehető legmodernebb gépeket szerezték be, de ez a terület soha nem lesz szuper high-tech, mindig szükség lesz kézi munkára is. 

A résztvevők a rövid üzemlátogatáson a beérkező alapanyag kártolásától kezdve végigkövették a munkafolya­matot, egészen a steppeltpaplan-hajtogató gépig, végén a csomagolással. Megtudtuk, egy 8 éves gép, az ipar Rolls-­Royce-a éppen meghibásodott, miközben lenne bőven munkája, sok a megrendelés. Estére várták az alkatrészt, hogy éjjel újra életre kelthessék a gépet. 

 

A Naturtex szegedi székhelyén rendezett esemény célja az volt, hogy a technológiaváltást az eredeti, céges környezetben mutassa be. Érdekes volt ez azoknak a vállalkozásoknak, amelyek költözés előtt állnak, és szívesen hallottak olyan sikeres „jógyakorlatokról”, amikkel ez a leghatékonyabban megoldható. 

 

A gyárlátogatás után kerek­asztal-beszélgetés kezdődött, ennek egyik egyik résztvevője és házigazdája is Gellért Ákos volt, aki ipari alelnökként aktívan részt vesz mind a megyei kamara, mind a Dél-alföldi Ipar 4.0 üzleti közösség munkájában. Mellette Kőkuti Attila, a kamara elnöke, a Tornádó International Kft. ügyvezetője, Nagy Mihály, a makói Váll-Ker Kft. és Gábor Zoltán, a Duocor Ipari Bt. ügyvezetője vett részt a beszélgetésben, osztotta meg tapasztalatait. A beszélgetést Puskás Hajnalka moderálta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában