Itt közlekedem, vigyázz rám! rajzpályázat

2022.02.11. 13:30

Hunyadi Adrienn figyelmeztető tábláját helyezik ki

A megyei önkormányzat és a rendőr-főkapitányság közös, Itt közlekedem, vigyázz rám! című rajzpályázatán nyert a balástyai Hunyadi Adrienn is, így a Kisteleki járásban az ő alkotása alapján készült figyelmeztető táblák kerültek az oktatás intézményekhez. Pusztaszeren előtte Máté Gábor polgármester aláíratta a kislánnyal a táblákat.

Imre Péter

Hunyadi Adrienn dedikálja a rajza alapján készült figyelmeztető táblát. Fotó: Máté Gábor

Azért gondoltam arra, hogy Hunyadi Adrienn aláírja a tábláinkat, mert az ő alkotása alapján készültek, az pedig művészeti termék, és fel kell tüntetni rajta a szerző nevét. Megérdemli. Ne­­­künk az összes közül az ő rajza tetszett a legjobban, ezért nagyon örülünk, hogy az került hozzánk – mondta Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. 

 

A családban már rutinra tettek szert hasonló témákban, mert híres természetfotós fia, Máté Bence fényképeit sokszor engedély nélkül közölték lapok, és még a szerzőt sem tüntették fel. Ezekkel a buktatókkal a kezdők még nincsenek tisztában, „és hiányoltam, hogy a táblákon nem szerepeltek a nevek”. 

 

– Megkerestem az ötletemmel a szülőket, megkérdeztem, mit szólnának ahhoz, ha elvinném hozzájuk dedikáltatni a táblákat. A 10 éves kislány ragaszkodott hozzá, hogy ez a balástyai Munkácsy Mihály Katolikus Ál­talános Iskolában történjen meg – mesélte a faluvezető. 

 

A tényleges szignó előtt gyakorolták a „műveletet”, mert a célra használt lakkfilccel írottakon szinte lehetetlen változtatni. De éppen azért esett erre az eszközre a választás, mert évekig megmarad. A dedikálás a múlt héten történt. Kedden helyezték ki a pusztaszeri iskola és óvoda elé. Az eseményre Máté Gábor meghívta Adriennt, akit nagyapja, Sári János vitt el a közeli községbe, ott közös fotók készültek, és ajándékot kapott vendéglátójától. 

 

– Örülök, hogy ez megvalósult, mert a sikerélmény motiválhatja a fiatalokat, akár a ké­­sőbbi pályaválasztásban is, elindíthatja őket egy irányba. A gyerekek munkáját túlbecsülni nem szabad, de megbecsülni kötelező – fejtette ki a polgármester. 

 

Hozzátette: remélik, hogy Adrienn műve és a 30 kilométer/órás sebességkorlátozás is segít abban, hogy az autósok, motorosok még jobban figyeljenek azon a szakaszon. 

 

– Hálásak vagyunk, megha­­tó Gábor figyelmessége, ő volt eddig az egyetlen, aki így értékelte Adrienn alkotását. Adrienn-nel együtt nagyon bol­­dogok vagyunk! – mondta az édesanya, Sári Erzsébet. Információink szerint a megyében ez még senkinek sem jutott eszébe, egyedülálló a pusztaszeri Máté-kezdeményezés. 

 

Hunyadi Adrienn dedikálja a rajza alapján készült figyelmeztető táblát. 

Fotó: Máté Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában