Hódmezővásárhelyi évértékelő

2022.02.08. 17:24

Kávézó lesz a nyilvános WC helyén Vásárhelyen, nem hamburgerező

Hódmezővásárhely elmúlt évét értékelte Márki-Zay Péter polgármester. Részvétét fejezte ki azok hozzátartozóinak, akik a koronavírus miatt veszítették el a családtagjukat, de beszélt a vírushelyzet miatti kormányzati elvonásokról is. Hódmezővásárhelyt ez 600 millió forintban érintette, amit azonban a magyar kormány megtérített.

Munkatársunktól

Illusztráció: Török János

Fotó: Török János

Márki-Zay Péter az évértékelőjében „lázározott”, és több mindenért a kormányt okolta. Bejelentette, hogy eltörölték a lakossági építményadót, a vállalkozókét pedig 30 százalékkal csökkentették.

– Az ígéreteink 77,6 százalékát megvalósítottuk, pedig még a ciklus felénél sem tartunk. Tavaly óta ingyenes buszközlekedés működik a városban, ami kétezer forintos városkártyával korlátlanul használható. A buszok kihasználtsága olyannyira változott, hogy mentesítő járatokat kellett indítani – állította.

Márki-Zay Péter beszélt a Petra programról, amely tavaly 80 rászoruló család bevonásával működött, és idén már 100 fölötti családdal terveznek.

– Ifjúsági klubot hoztunk létre, több mint 60 millió forint be nem fizetett adót szedtünk be. Elkezdődött a játszóterek felújítása, idén 40 millió forintot fordítunk erre a feladatra. A városban 480 lámpatestet cseréltettünk ki, és törlesztettük a város adósságait. Javítottuk az utak, kerékpárutak, járdák állapotát. 118 millió forintért 250 méter hosszú utat és egy kamionfordulót építettünk az ipari parkban – sorolta.

Márki-Zay Péter az eredmények között említette meg, hogy a vállalkozók adakozásából a Hősök terén felújítottak egy szökőkutat. Kiemelte az Emlékpontban a retro kiállítást, a könyvtár tetőzetének és a zsinagóga homlokzatának felújítását, valamint a sport- és civil szervezetek támogatását, továbbá 2 ovifoci pálya elkészítését. 

 

Ezeken felül újranyitották a kempinget, amelynek a fejlesztését idén folytatják. Elkészült a Kovács-Küry Idősek otthona energetikai felújítása is, a Dobó, Bibó és Janáky utcákon pedig a szociális bérlakásokat újítják fel. Jelentős csúszással, idén nyit újra a felújítás után a Teleki utcai bölcsőde.

Kiderült, a Kossuth téri WC-ből nem hamburgerező lesz, hanem lebontják és a helyére még idén kávézót építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában