Bérlakásra lehet pályázni

2022.02.18. 16:30

Maximum öt évre köt szerződést a domaszéki önkormányzat az új lakókkal

Havi bő 29 ezer forintról indul annak az önkormányzati lakásnak a bérleti díja, amire most lehet pályázni Domaszéken, de más szempontokat is mérlegelnek azon túl, hogy ki fizetne többet.

K. A.

Összkomfortos, 60 négyzetméteres lakásra lehet pályázni. Fotó: DM

Domaszék önkormányzatának képviselő-testülete pályázatot hirdet a Dankó Pista tér 15/B/1. szám alatti önkormányzati költségalapú lakás bérbeadására. 

 

A feltételek között szerepel, hogy a lakás bérlője csak magyar állampolgár és olyan személy lehet, aki legalább öt éve állandó, bejelentett lakással rendelkezett Domaszéken. Indulhat az is a „liciten”, akinek nincs domaszéki lakóhelye, de a nagyközségben székhellyel rendelkező foglalkoztatónál legalább egy éve munkaviszonyban áll. 

 

Nem köthető lakásbérleti szerződés olyan pályázóval, aki Domaszéken önálló beköltözhető lakásingatlannal, önálló lakásnak minősülő tulajdoni hányaddal és azon haszonélvezeti joggal rendelkezik, önkormányzati bérlakásban bérlő, bérlőtárs vagy jogcím nélküli használó. A minősítés és az elbírálás során előnyt élveznek azok a pályázók, akik a rendeletben előírt legkisebb lakbérnél, a 29 ezer 220 forintnál nagyobb havi összeg fizetését vállalják. 

 

Előnnyel indul az is, akinek vele együtt élő kiskorú gyermeke van, aki a többi pályázóhoz képest Domaszék közösségi életében nagyobb szerepet vállal. Plusz „pontot” jelent az is, ha valaki öt évnél rövidebb időre kötné meg a bérleti szerződést. Bérleti jogviszony határozott időre, de legfeljebb öt évre köthető. Amennyiben a pályázó bármely jogcímen valótlan adatot közöl, vagy az ügy el­bírálására érdemére kiható információt hallgat el, úgy ki kell zárni. 

A lakás 60 négyzetméteres, két és fél szobás, összkomfortos. Az egyeztetett időpontban megtekinthető, a várható beköltözés 2022. április 14.   

 

A pályázatokat Domaszék nagyközség polgármesteréhez címezve, Németh László szervezési és jogi csoportvezetőnél kell benyújtani. Személyesen 6781 Domaszék, Köztársaság tér 1. szám alatt vagy elektronikusan, a [email protected] címen, március 18-án 12.00 óráig. 

 

 

A bérlő köteles a szerződés megkötésével egyidejűleg a polgármesteri hivatal pénztárába a vállalt lakbér havi összegének négyszeresét kaucióként letétbe helyezni. A pályázati adatlap letölthető a https://domaszek.hu oldalról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában