Fejlődő település

2022.02.24. 21:49

Újabb projektek készültek el Csanyteleken

Elkészült az óvoda felújított terasza és két útszakasz is a településen, a beruházásokat pályázati támogatással valósították meg.

M.A.

Újabb útszakasz újult meg a településen. Fotó: Túri-Kis Árpád

– Megvan az eredménye a kormány több éve tartó családtámogatási politikájának, egyre több kisgyermek születik, jár bölcsődébe és óvodába. Azért vagyunk, hogy itt, vidéken ezek az intézmények minél komfortosabbak, minél korszerűbbek legyenek, ezzel egyértelműen gazdagodnak a települések – fogalmazott Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. 

– Mivel leváltak a járólapok az óvoda teraszán, ezért újra kellett burkolni őket. Valamint korábban nem készült gyerekeket védő korlát, így azt most pótoltuk – számolt be Erhard Gyula polgármester. A felújítások körülbelül 8 millió forintba kerültek, ezt a Magyar falu program segítségével tudta megvalósítani a település. 

Az óvoda mellett két utat is átadott Farkas Sándor és a polgármester: a Damjanich utca részben, a Petőfi utca pedig teljes hosszában újult meg. A Petőfi utca aszfaltozásának felújítására 20 millió forint pályázati támogatást kapott a település a Belügyminisztériumtól, a Damjanich utca rendbe hozását pedig a Magyar falu programon elnyert közel 8 millió forintos forrásból fedezték. 

 

A munkák során, miután lemarták az úttestet, és leaszfaltozták a kátyúkat, egy ötcentis új aszfaltréteget fektettek le, valamint elkészült az útpadkázás is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában