Helyi közélet

2022.03.01. 16:00

A közvilágítást és az utakat korszerűsítenék a bordányiak

Mint arról a bordany.com oldal beszámolt, a legtöbben a közvilágítást korszerűsítenék és a külterületi utak állapotán javítanának Bordányban. A települési applikáción válaszolhattak a helyiek arra a kérdésre, hogy szerintük az idén a faluban mire kellene többet költeni. Az idei költségvetést február 15-ig kellett elfogadnia a képviselő-testületnek, ezért hasznos volt az a visszajelzés, amely az okostelefon-használóktól érkezett.

Munkatársunktól

Bordányban a külterületi utak javítására újabb forrásokat különített el az önkormányzat. Fotó: Török János

Ugyancsak sok szavazat érkezett a játszóterek karbantartására, felújítására. Az egyéni javaslatok közlekedési lámpák telepítését, szabadon használható, nem bekerített focipálya kialakítását, a belterületi részen a kerékpár­út felújítását, valamint a régebben aszfaltozott utcák javítását szorgalmazták.

 

 Javaslat érkezett még a kerékpárút szegedi szakaszának felújítására, valamint a Kossuth utcai útburkolat javítására is. Szorgalmazták a fiatalok pályaválasztási tanácsadását, karrierlehetőségek bemutatását, karrierfejlesztési tanácsadást, vállalkozási ismeretek oktatását is. 

 

A képviselő-testület áttekintette a beérkezett javaslatokat. A legutóbbi ülésen ezekkel kapcsolatban Tanács Gábor polgármester azt mondta, a közvilágítás bővítése és fejlesztése folyamatban van, jelenleg a közműszolgáltató ajánlatára várnak, amely a Kossuth utca teljes szakaszán jelentene lámpatestcserét. A mellékutcában jelenleg a kompakt fénycsövek még kisebb hibaszázalékkal működnek, és aránylag energiatakarékosak, ezeket csak később cserélik. 

 

Tervben van a Hunyadi tér és a bordányi kiskertek közvilágítási gondjainak megoldása is. A Hunyadi téren a napelemes közvilágítás cseréjére, a kiskertekben új oszlopok elhelyezésére is szükség van. Napelemes lámpatestekkel tudják a legolcsóbban megvalósítani az elképzeléseket, de így is pályázati pénz bevonására van szükség ahhoz, hogy bele tudjon vágni a falu ebbe a milliókat igénylő fejlesztésbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában