Helyi közélet

2022.03.27. 14:15

Átadták a Vértó környékét

Valamivel több mint 650 millió forint uniós támogatásból újították fel a Vértó környékét.

S.Z.

A Zöld város program beruházását tegnap adta át hivatalosan is Botka László polgármester. 20 ezer négyzetméternyi területet rendeztek át, 231 fát és 8979 cserjét is elültettek. A Rókusi körút és a Vértói út találkozásánál pihenőteret alakítottak ki, padokkal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal. Az úttól cserjékkel választották el a területet. A tó nyugati partján kutyás ügyességi pályát, a Vértói út és az Ipoly sor találkozásánál pedig homokos röplabdapályát építettek. 

 

Utóbbi mellett, a tó és az Ipoly sor közötti részen szabadtéri fitneszeszközöket telepítettek. A tó körül 1,5 méter széles, térkövekből kirakott sétány épült. A sétány mentén több helyre tettek padokat. A közelben, a Garam utca és az Ipoly sor által határolt zöldterületen alakították ki az Oxigén teret. Névadója egy különleges, oxigén molekulát mintázó, ötszögletű hinta, amelyet egyszerre öten is használhatnak. Ezen a játszótéren található még néhány trambulin és megmászható gumidombok is. Azt pedig a lakók külön kérése volt, hogy fejlesszék a Lomnici utcai közösségi kertet, ezért több parcellát alakítottak ki.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában