Helyi közélet

2022.03.19. 17:30

Belakták az Almáskertet Vásárhelyen

Új arculattal, kibővült kínálattal új helyre költözött a korábban Árkádos néven ismert kézművesvásár.

T. Sz.

A vásárhelyi Tájház helyett ezentúl minden harmadik péntek délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ melletti Almáskertben tartják meg a termelői piacot. A tegnapi nyitányon rengeteg új árus csatlakozott a meglévő összetartó közösséghez. 

 

A törzsgárdáshoz tartozó, saját készítésű horgolt ékszereket és főként táskákat készítő Csintalan Mónika elmondta: a térségi kézművesvásárokon mindig remek a hangulat, a vásárlók szívesen kérdeznek, ismerik meg a termékeket és azok készítőit. Érdekli őket minden kulisszatitok. Egyértelmű az is, hogy sokan értékelik a minőséget, így a korábban esetleg költségesebbnek tartott vásárfiától sem riadnak vissza. Főként, ha azonosulni tudnak a termékek hozzáadott értékével, szimpatikusnak találják a mögötte álló embert. 

 

A piacot felkaroló Varga Ani­­kó, a Bessenyei Ferenc Mű­velődési Központ igazgatója lapunknak elmondta, hogy a művelődési központ közösségi oldalán sorra mutatták be az árusokat, hogy a vásárlók tudják, mire számíthatnak az első alkalommal. Több mint harmincan pakolták ki a termékei­ket tegnap délután, olyanok is csatlakoztak a Cimethez, akik előzetesen nem jelezték részvételi szándékukat. 

 

A kézzel készített, hagyományos termékek népszerűsítése a művelődési központ fontos küldetése, különösen öröm ezért a vásár látható sikere és népszerűsége. A jól megszokott portékák, kézműves termékek mellett sok újdonsággal készültek: többek között öko tisztítószerekkel, további környezettudatos termékekkel, vegán ételekkel, zöldségkrémekkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában