Helyi közélet

2022.03.27. 11:53

Csomagautomatát is kaptak a helyiek

Nagy sikert aratott Magyarcsanádon a közelmúltban kihelyezett bankjegykiadó automata – tudtuk meg Farkas János polgármestertől. Emellett a falu lakói most egy másik újdonsággal is ismerkedhetnek: a posta előtt lakossági csomagautomatát állítottak fel.

Munkatársunktól

Rengetegen használják a bank­automatát, mi sem gondoltuk, hogy ennyire népsze­­rű lesz – mondta Farkas János, Magyarcsanád polgármestere, miután arról érdeklődtünk, miként vált be a nagyjából egy hónapja az egészségház elé kihelyezett berendezés. A készüléket nem valamelyik pénzintézet, hanem egy Magyarországon 30 éve mű­ködő, banktechnikai szolgáltatásokkal foglalkozó magánvállalkozás üzemelteti oly módon, hogy az önkormányzatnak csak a helyet és a működtetéshez szükséges áramot kell biztosítania, illetve – forgalomtól függően – díjat fizetni a berendezés használatáért. Hogy ez mekkora lesz, egyelőre nem tudni, a polgármesternek ugyanis még nincsenek pontos adatai a forgalomról. Az biztos, hogy a faluban közel ezren kapnak nyugdíjat vagy fizetést bankszámlára, s aki ezt fel akarta venni, az a helyi postán komoly költséggel tehette ezt meg, vagy utaznia kellett – 10 kilométert Apátfalvára, a legközelebbi ATM-hez. Ez jó négy éven át volt így, akkor zárt be ugyanis a helyi takarékszövetkezet. 
 

 

A pénzjegykiadó mellett ezek­­ben a napokban egy másik technikai újdonsággal is ismerkednek a magyarcsanádiak. Lakossági napelemes csomag­automatát helyeztek el a posta előtt, amellyel a az érdeklődők a nap 24 órájában képesek csomagokat átvenni. 
Ezzel a kényelmi szolgáltatással sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá vált az internetről vásárolt termékek kézbesítése, illetve a magánszemélyek egymás közötti csomagküldése is – mondta a község első embere, aki a falu közösségi oldalán is tájékoztatott mindenkit. Az automata érintésmentes, mobilapplikáción keresztüli egyszerű hozzáféréssel üzemel. A csomag érkezéséről e-mailben tájékoztatják az ügyfelet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában