Szegedi hírek

2022.03.01. 15:00

Díszpolgárokat köszöntöttek Szegeden

Megható születésnapi ünnepségnek adott otthont március 1-jén a szegedi városháza. Király Levente, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt 85., Mészáros Rezsőt, a Szegedi Tudományegyetem egykori rektorát 80. születésnapja alkalmából köszöntötte Botka László polgármester. Mindkét ünnepelt feleségével érkezett a rendezvényre.

Fotó: Frank Yvette

– Király Levente Szeged szimbóluma. Egy különleges életpályát futott be, hiszen a Színművészeti Főiskola elvégzése után, már 1959-ben Szegedre költözött és nemcsak a magyar, de az európai színjátszásban is különleges dolog, hogy végig hűséges volt színházához és egyetlen évad erejéig sem hagyta el Szegedet. Mészáros Rezső szintén történelmi személyiség a szegedi felsőoktatásban, mert egyszerre a József Attila Tudományegyetem utolsó és az integrált Szegedi Tudományegyetem első rektora – méltatta a polgármester a város díszpolgárait. 

 

Király Levente elmondta, sokat köszönhet Szegednek. Csodálatos feleségét, Király Leventéné Jutkát, két gyermeküket és hat lányunokájukat, továbbá a színháznak azt a rengeteg szereplehetőséget a legkülönbözőbb műfajokban.

Mészáros Rezső, az SZTE hajdani rektora 80., Király Levente, Kossuth-díjas színművész 85. születésnapját ünnepli a héten. Fotó: Frank Yvette

– Hálás vagyok, mert zenés darabokat és prózát egyaránt játszhattam, Nizzában is felléphettem a Hegedűs a háztetőn-nel, 216 bemutatóm volt – mondta a Nemzet Színésze. 

 

Mészáros Rezső kifejtette, számára az egyik legnagyobb kitüntetés, hogy hallgatóból lehetett az egyetem rektorává. A másik pedig, hogy a mai napig előszeretettel köszönnek rá a szegediek az utcán. 

Fotó: Frank Yvette

A rendezvény végén zenés meglepetéssel kedveskedtek az ünnepelteknek. Kónya Krisztina operaénekesnő dalolva kívánt nekik boldog születésnapot, zongorán Koczka Ferenc kísérte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában