Hiánypótló beruházás fejeződött be

2022.03.24. 15:48

Elkészült Szentes első református bölcsődéje

Befejeződött a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség által építtetett bölcsőde építése, ezzel a város egyik több évtizedes problémája oldódik meg. A három csoportszobás új intézmény a tervek szerint ősztől fogadja majd a gyerekeket.

Munkatársunktól

Őszre nyithat meg az új bölcsőde. Fotó: Majzik Attila

Hiánypótló fejlesztés készült el a Felsőpárton, a református egyházközség által építtetett intézmény elkészültével egy több évtizedes probléma oldódik meg Szentesen. A városban ugyanis jelenleg egy magánbölcsőde mellett mindössze egyetlen önkormányzati bölcsőde működik, ott pedig általában maximális a kihasználtság. A város az elmúlt években többször is szeretett volna változtatni a helyzeten, de nem találtak megfelelő pályázatot, 2016-ban pedig a katolikus egyházzal közösen benyújtott pályázatuk nem kapott támogatást. 

 

A most elkészülő beruházás az Európai Unió és a hazai költségvetés 400 millió forintos támogatásából valósulhatott meg a településfejlesztési operatív program keretében. A munkák során egy új, három csoportszobával és a kapcsolódó helyiségekkel, kert kialakításával tervezett épület és intézmény készült el a Bercsényi utcában. Mint Kanász-Nagy Gábor projektmenedzsertől megtudtuk, az épület korszerű kialakítással, energiahatékony módon valósult meg, figyelembe véve az akadálymentes környezet kialakítását is. A projektmenedzser hozzátette, a beruházás tartalmazni fogja továbbá az oktató-nevelő munkához szükséges eszközök, berendezések beszerzését is, ezek várhatóan még idén júliusig megvalósulnak. 
– Az épület földszintjén harminchat gyerek elhelyezését tudják biztosítani. A kert és a játszóudvar kialakítása is megtörtént, emellett melegítőkonyhát is építettek – egészítette ki Kanász-Nagy Gábor. 
 

A projekt során a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség a bölcsődei szolgáltatás nyújtásával bővíti a jelenlegi tevékenységeit. Az új bölcsődével a kor igényeinek megfelelő modern és gazdaságosan működtethető infrastruktúra készült el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában