Helyi közélet

2022.03.09. 13:16

Építik az ELI utat Szegeden

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Elkezdődött az útépítés Szeged legnagyobb lakóövezete és az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont között. Nagy Sándor alpolgármester sajtótájékoztatóján mondta, hogy a fejlesztés a jelenleg záruló uniós költségvetési ciklus legnagyobb, 4,539 milliárd forintos szegedi önkormányzati beruházása. 

 

Maga az út csaknem 4 kilométeres lesz, és a Vértót, Szeged legnagyobb lakótelepeit kapcsolja össze az 5-ös főút bevezető szakaszával, ahol az ELI kutatóközpont is van. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a beruházás egyik célja a helyi gazdaság fejlesztése: arra ösztönözni a Szeged észak-nyugati részén működő kereskedelmi és ipari vállalkozásokat, hogy bővítsék tevékenységüket, más cégeket pedig arra, hogy ott telepedjenek le.

Fotó: Karnok Csaba

Szabó Sándor országgyűlési képviselő elmondta, hogy 3500-4000 ezer ember dolgozik ezen a területen, több kereskedelmi létesítmény mellett ott működik a Sole-Mizo Zrt. egyik üzeme és a Continental gumigyára. A közlekedési kapcsolatok javításával a dolgozók is könnyebben juthatnak el munkahelyükre – tette hozzá. 

 

Mihálik Edvin Zöld Város Programért felelős tanácsnok pedig azt mondta, hogy tíz új buszmegállót alakítanak ki, hármat pedig felújítanak, 4,4 kilométer hosszan pedig új kerékpárút, illetve kerékpársáv épül. A beruházás kivitelezője a Colas Út Zrt. és a Délút Építő és Bányászati Kft. konzorciuma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában