Szentes

2022.03.17. 18:19

Gyűlik a pénz a sportegyesületek támogatására

Átadták a szervezők a Tóth József Színház és Vigadó által szervezett jótékonysági gála bevételét. A februári színházi esten és az amellett elindított jótékonysági árverésen közel 1,3 millió forint folyt be. Az összeget a december végén leégett Dr. Papp László Városi Sportcsarnok tűzesete során károkat elszenvedett sportegyesületek részére különíti el a város.

M.A.

A jótékonysági gála bevételének átadása a Tóth József Színház és Vigadóban. Szabó Zoltán pm., Farkas Sándor agrármin.helyettes, Szojka Cintia Daniell és Szebeni Zoltán. Fotó: Majzik Attila

Az eseményen Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a Belügyminisztérium által a csarnok ideiglenes pótlására felajánlott sátrat már felállították, így az iskolás diákok részt tudnak venni a mindennapos testnevelésben. 

 

– Az új csarnok várhatóan szakaszosan épül fel, annak azonban nincs realitása, hogy még idén elkezdődnek a munkálatok – szögezte le a képviselő, aki kitért arra is, hogy fenn kell tartani az összefogást, mert a károkat elszenvedett sportegyesületeknek szükségük van a támogatásra.

 

 

Szabó Zoltán ezt azzal egészítette ki, hogy egy 8,3 milliárd forintos, három szakaszos költségvetést készítettek elő, ami a régi csarnok bontását és egy új építését is fedezi. 

 

Mint a polgármester hozzátette, a sportcsarnok újjáépítésére, illetve az egyesületek új eszközeinek vásárlására elkülönített számlán közel 16 millió forint gyűlt össze, a jótékonysági gála szervezői most ezt egészítették ki közel 1,3 millió forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában